Željezni orao 2 (1988)

Iron Eagle 2 (Originalni naziv)

akcija

Ekipa sovjetskih i američkih pilota mora izvršiti udar na Srednjoistočnu nuklearnu bazu

 
Režija: Sidney J. Furie
Scenarij: Sidney J. Furie, Kevin Elders
Uloge: Louis Gossett Jr., Mark Humphrey, Stuart Margolin, Alan Scarfe, ...

Filmografija

Kako bi izvršili udar na dobro čuvanu instalaciju nuklearnih projektila na Srednjem istoku Chappy Sinclair (Louis Gossett Jr.) mora okupiti miješanu grupu sovjetskih i američkih pilota.Chapypy sazanje kako netko želi sabotirati misiju te ukoliko misija ne uspije njegova ekipa pilota bit će suočena sa nuklearnim napadom na terenu...

Ukoliko žele uništiti nuklearno postrojenje na Srednjem istoku, američki piloti Chappy Sinclair (Louis Gossett Jr.) i Cooper (Mark Humprey) moraju surađivati sa sovjetskim kolegama. Jedna od njih je lijepa pilotkinja koja je Cooperu odmah zapela za oko. Suradnja i razmjena povjerenja između dvije zemlje u hladnom ratu pokaže se kao manji problem kada Chappy dozna da među američkim snagama, točnije u Pentagonu, postoji netko tko pokušava sabotirati dogovor i akciju.

Nakon uspjeha prvog dijela, Sidney J. Furie ("Superman 4“) ponovno je sjeo za redateljsko kormilo u želji da ponovi recept iz prvog dijela. Glavnu ulogu, kao i u nastavcima koji su uslijedili, nosi Louis Gossett Jr., dok su ostale uloge pripale manje znanim glumcima, mahom iz B glumačke selekcije. No bez obzira na prije rečeno, kvaliteti filma, kao niti odabiru glumaca se ne može puno spočitnuti jer "Željezni orao 2“ pruža dovoljno uzbuđenja, prvenstveno onima kojima je “Top Gun” ostao u neizbrisivom sjećanju.


Komentari (0)

Foto