Jedinstvena šestorka (2000)

SIX OF A KIND (Originalni naziv)

drama

Timmy je retardirani mladić o kojem nakon smrti roditelja skrbe brat i sestra

 
Režija: Lawrence L. Simeone
Scenarij: Donnie Jarman
Uloge: Ara Celi, Donnie Jarman, George LePorte, Polly LePort, Tyler MacDuff, ...

Filmografija

Film je poznat i pod naslovom "Go Fish". Scenarist Donnie Jarman nastupa kao jedan od glavnih likova filma, glumi retardiranog i dobrodušnog Timmyja (ujedno mu je to i dosad jedini glumački i scenaristički nastup u karijeri). Glumački ansambl, uglavnom sastavljen od široj publici nepoznatih glumaca, uvjerljiv je i sugestivan u stvaraju obiteljske situacije.

Timmy (D. Jarman) retardirani je mladić koji ima svoje male dnevne rituale i navike. Živi s roditeljima koji su mu potpuno posvećeni i brinu se o njemu. Međutim, jednoga dana Timmyjeva sretna rutina se prekine: otac iznenada premine na pecanju, a ubrzo umre i majka. Slomljeni i zbunjeni Timmy s radošću dočekuje mnogobrojnu braću i sestre koji joj dolaze na sprovod.

Među njima je i sestra koja je konobarica u velikome gradu, te otkvačeni brat Alan (G. LePorte) s djevojkom Carmen. Svi oni provode dane razgovarajući o prošlosti i prisjećajući se djetinjstva, a posebnu težinu u duši osjeća Alan koji misli da je kriv za Timmyjevu bolest i sadašnje stanje. Sada brat i sestra nastavljaju roditeljki put i brinu se za Timmya.


Komentari (0)

Foto