Popust na količinu 2 (2005)

CHEAPER BY THE DOZEN 2 (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Dogodovštine mnogobrojne obitelji Baker koja odlazi na tradicionalno ljetovanje na jezeru

 
Režija: Adam Shankman
Scenarij: Sam Harper, Craig Titley
Uloge: Steve Martin, Eugene Levy, Bonnie Hunt, Tom Welling, Piper Perabo

Filmografija

Popust na količinu se isplati, čak i u filmovima. Nakon što je 2003. obiteljska komedija "Popust na količinu" postigla izvrsne rezultate u američkim i svjetskim kinima, njezini su producenti snimili nastavak. I "Popust na količinu 2" nadahnut je romanom Franka Bunkera Gilbretha, Jr.-a i Ernestine Gilbreth Carey koji je potkraj 1940-ih postao bestseler, dok se zapletom nadovezuje neposredno na prethodnika.

U obitelji trenera američkog nogometa Toma Bakera (S. Martin) i njegove supruge spisateljice Kate (B. Hunt) štošta je novog među njihovo dvanaestero djece. Njihova kći Lorraine (H. Duff) upravo je maturirala i sprema se na fakultet, dok im je najstarija kći Nora (P. Perabo), koja se udala za Buda (J. Bennett), pred porođajem. Kada Bud otkrije da se zbog novog posla Nora i on sele iz Chicaga u Houston, Tom i Kate ostanu zatečeni. Svjesni da će ubuduće rijetko kada biti zajedno supružnici Baker odluče prije razilaska obitelji organizirati tradicionalno ljetovanje na slikovitom jezeru Winnetka. Čim tamo stignu Bakerovi počnu doživljavati nevolje od kojih je najveća susret s umišljenim bračnim parom Jimmyjem (E. Levy) i Sarinom Murtaugh (C. Electra), roditeljima osmero djece pred kojom je briljantna budućnost. Njihovo suparništvo nastavit će se na natjecanju u ljetovalištu...

Prvi je film režirao Shawn Levy (Pink Panther, Noć u muzeju), a drugi nastavak proslavljeni koreograf Adam Shankman (Lak za kosu, Priče za laku noć). Shankman nije mijenjao koncept izvornog filma ustrajavajući na spoju komedije situacije, pitke obiteljske humorne drame i zazivanja duha slapsticka.

U glavnoj je ulozi ponovno S. Martin (Roxanne, Pink Panther), dok je za ulogu njegovog suparnika izabran E. Levy, glumac i scenarist te dvostruki dobitnik Emmyja (Američka pita, šou SCTV Network 90). U glavnim su ženskim ulogama B. Hunt (Jumanji, Zelena milja) te zvijezda serije Spasilačka služba C. Electra. Iz prvog filma još nastupaju i P. Perabo (Djevojke iz Coyote bara, Because I Said So), T. Welling (serija Smallville), H. Duff (serija Lizzie McGuire) te blizanci B. i S. Kinsmana. Mladi je glumački ansambl još jednom nominiran za Young Artist Award, dok je ocjenjivački sud filmske antinagrade Zlatna malina bio oštriji nominirajući za svoju statuetu i E. Levyja i C. Electru. Iako još nije službeno potvrđeno, treći bi nastavak u kinodvorane trebao stići 2011.

 


Komentari (0)

Foto