Jedno divno ljeto (2003)

TWELVE MILE ROAD (Originalni naziv)

drama

Bivša supruga svoju buntovnu kćer tijekom ljetnih praznika pošalje ocu koji živi na farmi

 
Režija: Richard Friedenberg
Scenarij: Richard Friedenberg, Robert Boswell
Uloge: Tom Selleck, Wendy Crewson, Maggie Grace, Hamish Boyd, Beverley Breuer, ...

Filmografija

Dirljiva i topla obiteljska televizijska drama redatelja Richarda Friedenberga, "Jedno divno ljeto" već svojim naslovom precizno opisuje ambijent u kojem se odvija. Priča o ljetnim praznicima tijekom kojih će mnogi likovi riješiti svoje probleme i osnažiti svoje veze s ostalima izvedena je suptilno i s osjećajem za dramski razvoj, istovremeno bivajući i oku ugodnom razglednicom farmerskog života.

Premorena, Angela Landis (Wendy Crewson) puca po šavovima i više se ne može nositi s buntovnim, autodestruktivnim postupcima njihove kćeri (Maggie Grace) , pa je predaje u ruke ocu, Stephenu, tijekom ljetnih praznika. Ljutita tinejdžerica koja se posvetila vrijeđanju koga god stigne, jedva poznaje svoga oca (Tom Selleck) . Dulcie se na čudan način upoznaje sa Stephenom i njegovom djevojkom Leom, i njezinom kćeri, Roxie, koji se upravo zajedno useljavaju. Angela im ostavlja svoju inatljivu kćer.

Mala zajednica na farmi i njezin ritam života nepoznati su i provincijalni Dulcie, odrasloj u gradu, koja nijedan postupak ne smatra sitničavim niti ijednu zlobu premalenom kako bi dobila malo pozornosti i pokazala da je drukčija od ovih mirnih, prijateljski raspoloženih ljudi. Ali kako ljeto prolazi, ona se prilagođava sporijem ritmu ovoga života. Kako njezin bijes i očaj nestaju, Dulcie se sprijateljuje s Roxie, upoznaje Stephena i sebe samu.

Kada slatka i povjerljiva Roxie ostane trudna, Dulcie preuzima krivnju. Optuženu zbog svog lošeg utjecaja, šalju je natrag k Angeli. Tek kada Roxiena trudnoća pođe po zlu, prijeteći njezinu životu, Dulcie i Angela vraćaju se na Stephenovu farmu. Kada se Angela i Stephen napokon pomire sa svojom prošlošću i promjenama u sebi, i Dulcie će prestati biti destruktivna i suočiti se sa samom sobom. Kada Roxiena trudnoća završi tragedijom, Dulcieno će im odrastanje pomoći da nastave živjeti.


Komentari (0)

Foto