nedjelja, 07.06.2020 18:50

Bajkovita Hrvatska (2014)

Bajkovita Hrvatska (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarna serija obuhvaća bogatu hrvatsku kulturnu i prirodnu baštinu

sez.1 ep.31Njihovo carsko veličanstvo - lipicanci. Paradni, gizdavi, visokog elegantnog koraka, svjesni svoje gracilnosti - jedna su od najljepših pasmina konja uzgojena u pitomoj Slavoniji. Ergela u Đakovu osnovana je davne 1506. godine, što je svrstava među najstarije ergele u Europi. U dugoj tradiciji uzgoja konja pasmina lipicanaca na Ergeli počinje se uzgajati početkom 18. stoljeća. Kao jedina ergela u Hrvatskoj, uspijevala je stoljećima očuvati tradiciju uzgoja konja, njegujući tako ljubav prema ovim plemenitim životinjama. Tako duga tradicija predstavlja neprocjenjivu vrijednost i značaj, kako za grad Đakovo, tako i za Slavoniju i cijelu Hrvatsku. Naratorica: Paula Jusić
 

Cilj serije je upoznati različita mjesta i građevine koje su nastajale kroz povijest na hrvatskom tlu, uz neke zanimljivosti.

Svaka epizoda traje 6 minuta i zapravo predstavlja videorazglednicu u kojoj ćete saznati osnovne i manje poznate činjenice te slikom otputovati u sve krajeve Hrvatske. Sadržaj je prilagođen svim uzrastima.

Komentari (1)

Foto