četvrtak, 04.06.2020 16:49

Bajkovita Hrvatska (2014)

Bajkovita Hrvatska (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarna serija obuhvaća bogatu hrvatsku kulturnu i prirodnu baštinu

sez.1 ep.28NP Risnjak smješten je u Gorskom kotaru, a osnovu Parka čine masiv planine Risnjak s vrhom od 1528 m, planinski masiv Snježnik s vrhom 1506 m te izvor rijeke Kupe. Pretežno izgrađen od vapnenca i dolomita, s vrlo izraženim krškim oblicima, NP Risnjak ima specifičan krajobraz uz mnoštvo ponora, jama i ponikvi, te predstavlja hidrogeološki prirodni fenomen. Šarenilo bujne vegetacije rezultat je sukobljavanja različitosti s primorja i unutrašnjosti, te s Dinarida i Alpa. Tako nalazimo mnoštvo biljnih zajednica i čitavo bogatstvo šuma; čak 14 šumskih zajednica zaštićeno je u NP Risnjak. NP Risnjak je i dom triju velikih predatora: vuka, medvjeda i risa. Naratorica: Paula Jusić
 

Cilj serije je upoznati različita mjesta i građevine koje su nastajale kroz povijest na hrvatskom tlu, uz neke zanimljivosti.

Svaka epizoda traje 6 minuta i zapravo predstavlja videorazglednicu u kojoj ćete saznati osnovne i manje poznate činjenice te slikom otputovati u sve krajeve Hrvatske. Sadržaj je prilagođen svim uzrastima.

Komentari (1)

Foto