ponedjeljak, 06.04.2020 06:01

Bajkovita Hrvatska (2014)

Bajkovita Hrvatska (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarna serija obuhvaća bogatu hrvatsku kulturnu i prirodnu baštinu

sez.1 ep.89Rijeka Mirna, ili kako je Talijani zovu Fiume Quieto, najljepša je, najduža i vodom najbogatija rijeka na istarskom poluotoku. Svojom mirnoćom u potpunosti opravdava svoje ime. U svom gornjem dijelu toka rijeka vijuga, dok se prije brda, na čijem se vrhu nalazi pitoreskni Motovun, transformira u dugi ravni kanal sve do ušća. Izvor rijeke Mirne je na području Buzeštine, u dolini Kotli, a u Jadransko more se ulijeva 3 km zapadno od Novigrada. U svom najnižem dijelu je slana i bočata. Obiluje bogatom florom i faunom s više stotina ptica, brojnim vodozemcima, gmazovima i sisavcima od kojih su brojni zakonom zaštićeni, te predstavlja poseban ornitološki rezervat. Naratorica: Paula Jusić
 

Cilj serije je upoznati različita mjesta i građevine koje su nastajale kroz povijest na hrvatskom tlu, uz neke zanimljivosti.

Svaka epizoda traje 6 minuta i zapravo predstavlja videorazglednicu u kojoj ćete saznati osnovne i manje poznate činjenice te slikom otputovati u sve krajeve Hrvatske. Sadržaj je prilagođen svim uzrastima.

Komentari (1)

Foto