Igra skrivača (2005)

HIDE AND SEEK (Originalni naziv)

triler horror drama

Nakon smrti majke, Emily nalazi utjehu u prijatelju iz mašte

 
Režija: John Polson
Scenarij: Ari Schlossberg
Uloge: Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Elisabeth Shue, Amy Irving

Filmografija

“Tko se nije skrio, magarac je bio!” Ova je izreka poznata svima koji su se ikada igrali skrivača. Riječi i igra vode nas u nevino, bezbrižno doba našega života, kojemu je jednostavan cilj bio naći suigrača koji se skriva. Mnoga djeca uživaju i u igri sa zamišljenim prijateljima, ali zamišljeni prijatelji katkad mogu izgledati posve stvarno...

U njihovom novom domu u sjevernom dijelu države New York, psiholog i udovac David Callaway (Robert De Niro) daje sve od sebe kako bi pomogao svojoj kćeri Emily (Dakota Fanning) da se pomiri s majčinom smrću koja ju je teško pogodila. Nekoliko mjeseci poslije, otac upoznaje novu ženu (Elizabeth Shue), a djevojčica se osjeti ugroženom te strahuje da će ona zauzeti majčino mjesto. Uskoro Emily počinje spominjati imaginarnog prijatelja Charlieja, nakon čega počinje niz neobjašnjivih i čudnih događaja. Prestravljeni otac ipak postupno shvaća da Charlie nije samo proizvod mašte i osoba iz koje se rađaju noćne more krhke Emily.
Oskarovac Robert De Niro već je glumio u filmu slične tematike ("Bogomdan"), a u ovom napetom trileru sigurno mu je od velike pomoći čudo od djeteta, Dakota Fanning, koja je naučila čitati s dvije godine, a već je sa sedam godina osvojila nagradu kritičara za sporednu ulogu u filmu "Ja sam Sam”. Optimalnu kombinaciju dobro napisane i napete priče, uvjerljivih likova s neizbježnim obratom na kraju koji ne vrijeđa inteligenciju gledatelja danas je teško naći u filmskoj industriji, a ovaj će film gledatelje zasigurno držati u neizvjesnosti od svog početka do kraja.

Komentari (11)

Foto