Izgubljeno blago vitezova templara (2006)

TEMPELRIDDERNES SKAT (Originalni naziv)

dječji obiteljski avantura

Katrine i njena tri prijatelja kreću u potragu za blagom

 
Režija: Kasper Barfoed
Scenarij: Philip LaZebnik
Uloge: Julie Grundtvig, Christian Heldbo Wienberg, Nicklas Svale Andersen, ...

Filmografija

12-godišnja Katrine svake godine praznike provodi s ocem na otoku Bornholmu. Onamo odlazi otkad je bila sasvim malena i tijekom godina zbližila se s otočnim svećenikom Johannesom.

Katrine ljeta provodi zajedno s dječakom iz grada Mathiasom, 12, te otočaninom Nisom, 12, i njegovom sestrom Fie, 8. No ove godine stvari će se promijeniti. Nis je pronašao knjigu u kojoj piše da crkve okruglog tlocrta na Bronholmu nisu sagradili otočni seljaci radi zaštite kao što su ljudi mislili. Sagradili su ih u 12. stoljeću vitezovi templari. Zajedno crkve tvore niz geometrijskih oblika koji, ako ih se pravilno interpretira, daju kartu s blagom.

Ona bi mogla otkriti mjesto na kojem je skriveno tajanstveno blago vitezova templara. Blago koje se od 1307. smatra nestalim. Mathias je odmah za to da počnu tražiti blago. No Katrine sve to smatra djetinjastim i ne želi sudjelovati. Istovremeno se na otoku počnu događati neobične stvari. Djeca svjedoče neobičnom ritualu Crnog bratstva, skupine osoba u crnim haljama. Usred rituala jednog čovjeka bacaju niz liticu u smrt.

Djeca zajedno izvuku njegovo tijelo iz jezera u koje je pao i otkriju da je to stari svećenik Johannes. Odlučuju da će sami riješiti ubojstvo. Uvjereni su da postoji veza između Johannesove tragične smrti i blaga i tako započinje uzbudljiva potraga za blagom u kojoj ih jedan trag vodi do drugoga. Freska na zidu crkve, ključ skriven u zidu, natpis na nadgrobnom kamenu. Uskoro shvaćaju da i Crno bratstvo traži blago. Budući da ne znaju tko se skriva iza crnih halja, djeca ne znaju komu mogu vjerovati.

Nakon zastrašujućeg bijega pred ljudima u crnim kukuljicama i opasne plovidbe vodama punim stijena, djeca stižu u crkvu Osterlars u koju vode svi tragovi. Ondje nalaze skriveni ulaz u kriptu koja se nalazi ispod crkve. Kriptu koja čuva nevjerojatnu tajnu. No Crno bratstvo pronašlo je kriptu prije njih. Uslijedit će konačna žestoka bitka, a djeca će pomoć naći na mjestima na kojima se nikada ne bi sjetila tražiti je.


Komentari (0)

Foto