Pasja sudbina (2006)

THE SHAGGY DOG (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Nakon što se zarazi čudnim serumom Dave otkriva da se svake večeri pretvara u psa

 
Režija: Brian Robbins
Scenarij: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
Uloge: Tim Allen, Kristin Davis, Zena Grey, Spencer Breslin, Robert Downey Jr.

Filmografija

"Pasja sudbina" je remake istoimenog filma iz 1959. godine s Fredom MacMurrayem u glavnoj ulozi, a koji je u produkciji studija Walta Disneya ostvario priličan uspjeh. Godine 1976. snimljen je i nastavak, "The Shaggy D.A.", a 1994. TV film. Ovo novo izdanje poznate i uspjele priče ima i dalje dobro poznatu atmosferu Disneyevih obiteljskih filmova, ali koristi nove specijalne efekte, a u zaplet je uspješno ubačena suvremena tema o neetičnim znanstvenim eksperimentima na životinjama.

Ambiciozni zamjenik okružnog tužitelja, Dave Douglas (T. Allen), sve podređuje svojoj karijeri, pa tako i vlastitu obitelj. U želji za napredovanjem preuzima slučaj provale u laboratorij za eksperimente na životinjama, a izveli su je članovi udruge za zaštitu životinja. Međutim, Dave ne zna da je dr. Kozak (R. Downey Jr.), koji vodi laboratorij, s Tibeta ukrao svetog psa starog 300 godina u nadi da će otkriti vječni život. Prilikom susreta s Daveom, mudri pas ga ugrize te mu prenese svoje stanice, pa okružni tužitelj počinje poprimati sve više psećih osobina dok se u jednom trenutku ne pretvori u pravog psa. Sada mora uvjeriti svoju obitelj tko je zapravo, te uz njihovu pomoć, ali i životnja na kojima se eksperimentiralo, raskrinkati dr. Kozaka...
Glavna zvijezda filma je T. Allen koji je gledateljima najpoznatiji po dugovječnoj humorističnoj seriji Sam svoj majstor, ali i po uspješnim filmskim komedijama (The Santa Clause i Divljavi na kotačima). Njegovu suprugu glumi K. Davies koja se proslavila serijom Seks i grad, a nastupaju i poznati glumci R. Downey Jr. (Zodiak, Zlatni dečki) te D. Glover (Smrtonosno oružje 1-4, Komadi iz snova). Redatelj Brian Robbins uspješan je televizijski i filmski producent (Smallville, One Three Hill, Divljaci na kotačima, Coach Carter), a kao redatelj debitirao je glazbenim dokumentarcem The Show. U filmografiji mu se ističu filmovi koji imaju dijelom sportsku tematiku, te režira "Varsity Blues" s Jamesom Van Der Beekom, "Ready to Rumble" s Oliverom Plattom i "Hard Ball" s Keanuom Reevesom. Veliki komercijalni uspjeh ostvario je 2007. filmom "Norbit" u kojem Eddie Murphy glumi čak tri uloge.

Komentari (0)

Foto