Potjera (2004)

HOLLYWOOD FLIES (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

U ovom žestokom filmu ceste pratimo sudbinu brata i sestre na putu do Hollywooda

 
Režija: Fabio Segatori
Scenarij: Alessandro Fabbri, Aldo Lado
Uloge: Antonio Cupo, Bianca Guaccero, Caprice Bourret, Vinnie Jones, Brad Renfro...

Filmografija

"Potjera" je daleko više od ponavljanja stare formule koja križa zločince s nedužnim putnicima; riječ je o filmu inventivnog fabuliranja koji, sjajnim odabirom glumaca i lokacija, postiže uznemirujući privid zbilje.

Privučeni jarkim svjetlom, poput mušica, dvoje mladih ljudi sreće zločinački par koji će ih brutalno vratiti u svakodnevnu realnost i zauvijek promijeniti njihove živote! Ulogu zločinca savršeno je odglumio karizmatični Vinnie Jones ("Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške").Brat i sestra, Luca (Antonio Cupo) i Martina (Bianca Guaccero), na putu su prema Kaliforniji. Bezbrižno se vozeći kroz pustinjski krajolik u Lucinom kabrioletu, zaustavljaju se kako bi povezli autostopere - Seana (Vinnie Jones) i Jamieja (Brad Renfro). Nastavak njihovog putovanja polako se pretvara u paklenu avanturu: Sean i Jamie u bijegu su od zakona zbog ubojstva i oružane pljačke i ne prežu ni od čega, pa niti otmice Martine, kako bi se spasili. U potrazi za sestrom, Luca se slučajno poveže s lijepom striptizetom Cherie (Caprice Bourret), koja je u bijegu od posesivnog gangstera Zacha (Casper Van Dien). Slijedi nevjerojatna avantura u kojoj Luca mora izbjeći policijske blokade i nadjačati brutalnog zločinca Seana kako bi spasio sestru...

Relativno nepoznat glumački par, Antonio Cupo i Bianca Guaccero, odlično je odradio posao, nesebično pružajući ostalima priliku da pokažu svoj puni glumački potencijal: pored sjajnog Vinnieja Jonesa ("Snatch", "Operacija Swordfish"), tu je i Brad Renfro ("The Jacket", "Svijet duhova") te ljepotan Casper Van Dien ("Sanjiva dolina", "Tarzan i izgubljeni grad").Film ceste već dugo nije imao ovako kvalitetan naslov. "Potjera" je briljantan spoj kriminalističke drame i trilera, mračno putovanje kroz američku pustinju i zločinački um!


Komentari (1)

Foto