Deepwater (2005)

DEEPWATER (Originalni naziv)

triler

Lutalica završi u malom gradiću zvanom Deepwater

 
Režija: David S. Marfield
Scenarij: Matthew F. Jones, David S. Marfield
Uloge: Lucas Black, Peter Coyote, Mía Maestro, Lesley Ann Warren

Filmografija

Pomalo nadrealističan psihološki triler o mladom skitnici uvučenom u čudnovati svijet u kojem ništa nije kako se čini.

Bez novca, oporavljajući se od nezgode, Nat Banyan (Black) kreće u potragu za poslom na farmi u Wyomingu. Na putu spašava život starijem muškarcu, Finchu (Coyote). Finch nudi svom novom mladom prjatelju posao: neka oliči njegov oronuli motel na jezeru u gradiću Deepwater. Od trenutka kad je ugleda, Nata privuče Fincheva privlačna mlada žena Iris (Maestro), i njih dvoje ubrzo započinju strastvenu vezu.

Finch se prema Natu i dalje ponaša kao da mu je sin, ali njegovi motivi postaju sumnjivi kada ga izazove na prijateljski boks-meč. Dok Fincheve manipulacije izlaze na svjetlo dana, a strah i vlast kojom drži stanovnike grada pod svojom kontrolom ostaju neobjašnjeni, pojavljuje se mrtvo tijelo jednoga od njegovih najžešćih rivala. Kad svi prstom upru u Fincha, Natova je zbunjenost sve veća. Stvari će se samo pogoršati kada Iris objavi svoj plan da ukrade Finchev novac od posla "sa strane“.

Kako se ličenje motela bliži kraju, cijeli mu život postaje sve mračniji, granica između prijatelja i neprijatelja sve tanja, a čudna prijetnja boks-meča hrani Natovu paranoju. Dok njegova prisebnost pomalo nestaje, Nat donosi odluke koje bi mogle zauvijek promijeniti tijek događaja u Deepwateru.


Komentari (0)

Foto