Cmok Cmok Bang Bang (2005)

KISS KISS, BANG BANG (Originalni naziv)

triler kriminalistički crna komedija

Lopov, detektiv i propala glumica pokušavaju riješiti zagonetni slučaj ubojstva

 
Režija: Shane Black
Scenarij: Shane Black, Brett Halliday
Uloge: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen

Filmografija

Ovaj film je prvi redateljski rad Shana Blacka, inače poznatog scenarista, proslavljenog tetralogijom Smrtonosno oružje (Lethal Weapon), The Long Kiss Goodnight, The Last Boy Scout i dr.

Harry Lockhart (Robert Downey Jr.), simpatičan tip koji se bavi sitnim lopovlucima, igrom slučaja upadne na audiciji za holivudski detektivski film. Na audiciji Harry impresionira producente svojom ekspresivnom glumom te ga uzimaju za glavnu ulogu i šalju u Hollywood kako bi se uz pomoć privatnog detektiva Perryja što bolje pripremio za ulogu. Na jednom od hollywoodskih partyja Harry susreće svoju školsku ljubav Harmony, djevojku koja želi biti glumica te kojoj se Harry predstavlja kao detektiv. Ubrzo je Harmonyna sestra ubijena te Harmony moli Harryja da istraži sestrinu smrt.
Glavni lik Harry Lockhart ujedno je i narator filma koji obiluje bizarnim situacijama, a ujedno i apostrofira klasični film noir. Zapravo tri glavna glumca, Robert Downey Jr., Val Kilmer i Michelle Monaghan, karikaturalni su likovi koji vuku reference iz literature, stripa i ostalih umjetnosti. Brzi i inteligentni dijalozi izmjenjuju se s nevjerojatnim situacijama u kojima glavni lik tek pukim slučajem i nevjerojatnom koincidencijom preživljava.

Komentari (3)

Foto