Nepodnošljivi susjedi (2006)

RAISING FLAGG (Originalni naziv)

komedija

Flagg Purdy je mrzovoljni i tvrdoglavi obrtnik čija riječ uvijek mora biti zadnja

 
Režija: Neal Miller
Scenarij: Nancy Miller, Neal Miller
Uloge: Alan Arkin, Lauren Holly, Glenne Headly, Barbara Dana

Filmografija

“Nepodnošljivi susjedi” nekonvencionalna je komedija o obrtniku u malome gradu, Flaggu Purdyju (Alan Arkin), koji sebe smatra principijelnim čovjekom – iako se baš ne može sjetiti svojih principa.

Flagg Purdy (Alan Arkin) živi od obavljanja čudnih poslova za svoje susjede dok njegova supruga Ada (Barbara Dana) prodaje domaća kokošja jaja. Ljubak, ali tvrdoglav do srži, Flagg se lako uzruja zbog malih životnih neugodnosti. Samo mu Ada može kroz prste progledati rogatu osobnost i vidjeti nježnu i ranjivu stranu oca njihovo šestero djece.

Nažalost, malo ih je u njihovu klanu koji dijele njezino mišljenje. Ann Marie Purdy (Glenne Headly), popularna radijska voditeljica emisije “Ann Marie, bez doktorata, samo zdravog razuma” sa svojim zahtjevnim ocem nije razgovarala otkad je od njega pobjegla s prodavačem rabljenih automobila. Rachel Purdy (Lauren Holly) smatra se “duhovnim agentom za nekretnine” i klijente okolo vozika u najnovijem modelu Mercedesa, prodajući im kuće sagrađene na nekadašnjem poljoprivrednom zemljištu – nesumnjivo kako bi razbjesnila Flagga.

Eldon Purdy (Matthew Arkin) svećenik je koji putuje na selo na BMW-ovu motociklu, ali vrlo rijetko posjećuje svoga oca bezbožnika. Travis Purdy (Daniel Quinn), razmetni drugi sin, izazivački nosi dugu kosu i – na Flaggovo zaprepaštenje - vodi hipijevski stil života prodajući crve za kompost. Jenny Purdy (Stephanie Lemelin), koja još pohađa srednju školu, broji dane do mature i slobode.

Flagg i njegov susjed Gus Falk (Austin Pendleton) bili su žestoki suparnici još u djetinjstvu, a njihov je odnos još veoma buran - a Flagg je uvijek izazivač. Posljednji okršaj dogodit će se tijekom jedne tjedne partije dame, kada Flagg Gusa optuži za varanje. Konflikt će kulminirati kada se Flagg probudi zbog blejanja ovaca koje mokre uz pumpu koja Purdyje opskrbljuje pitkom vodom...


Komentari (0)

Foto