Waterloo Road (2006)

Waterloo Road (Originalni naziv)

drama

U manchesterskoj školi učenicima nije stalo do obrazovanja, a profesori ne vide smisao u poslu

 
Režija: Barnaby Southcombe, Julie Edwards, Jim Loach
Scenarij: Maureen Chadwick, Ann McManus
Uloge: Angela Griffin, Jason Merrells, Jamie Glover, Denise Welch, Jill Halfpenny...

Filmografija

Waterloo Road kaotična je srednja škola na dnu svakog popisa uglednih Engleskih škola. Profesori su se odavno prestali truditi učiniti razliku u životima svojih učenika jer se muče s osobnim problemima, a posao smatraju noćnom morom. Kada ravnatelj škole doživi živčani slom, na njegovo mjesto je promaknut profesor Jack Rimmer koji nevoljko prihvati posao. Jack je svjestan stanja u Waterloo Road školi koje je svakim danom sve gore i da ako se tako nastavi uskoro će biti zatvorena, stoga mora djelovati brzo.

U školi Waterloo Road Jack Rimmer (Jason Merrells) i njegovo razočarano osoblje svakim se danom suočavaju s velikim problemima. Posao im je kao iz noćne more, a muče ih i njihovi osobni životi. Jack je svjestan da škola postiže jako loše rezultate i da mora pokrenuti inicijative koje će to promijeniti. Iz toga razloga odluči zaposliti entuzijastičnoga Andrewa Trenemana (Jamie Glover) koji želi napustiti svoj prestižni posao u poznatoj privatnoj školi kako bi pomogao poboljšati Waterloo Road. Andrew, koji je studirao na Oxfordu i Cambridgeu, uvjeren je da će svojim znanjem i energijom uspjeti vratiti disciplinu u tu problematičnu školu, no njegova kolegica Kim Campbell (Angela Griffin), čiji rad karakterizira suosjećanje i razumijevanje, misli da će način stroge discipline koji predlaže Andrew biti kontaproduktivan. Jack i Andrew na čelu s vodstvom borbene Kim, odluče zajedno, iako svatko s drukčijim načinom rješavanja problema, preokrenuti sudbinu Waterloo Road srednje škole korak po korak.

Od ostalih profesora tu je Tom Clarkson (Jason Done), profesor engleskoga koji ima pak više problema u privatnome životu nego na poslu. On se, naime, treba vjenčati sa svojom dugogodišnjom djevojkom Lornom (Camilla Power), ali se u međuvremenu ludo zaljubio u njezinu najbolju prijateljicu. Kad mu Lorna kaže da je trudna, morat će donijeti najvažniju odluku u svome životu. Profesorica francuskog, Steph Haydock (Denise Welch) presretna je što je Andrew postao ravnatelj jer je potajno zaljubljena u njega, a od kad je ravnatelj, njegovom šarmu teško odoljeva. Glavni frajer u školi Donte Chorles ukrast će tati auto radi jedne lude vožnje, no bezazlena igra pretvara se u nešto što će imati vrlo ozbiljne posljedice...


Komentari (3)

Foto