Dozvola za ubojstvo (1984)

LICENSE TO KILL (Originalni naziv)

drama

Život sretne obitelji pretvara se u noćnu moru nakon ubojstva njihove kćeri

 
Režija: Jud Taylor
Scenarij: William A. Schwartz
Uloge: James Farentino, Penny Fuller, Don Murray, Millie Perkins, Denzel Washington

Filmografija

Iskusni redatelj šezdesetak TV filmova Jud Taylor u ovom je filmu, koji na dojmljiv način prikazuje ozbiljan i težak problem vožnje pod utjecajem alkohola, kao protagoniste okupio poznate TV glumce Farentina, Murraya i Fuller, koji su često bili nominirani za nagradu Emmy, a dao je i jednu od prvih prilika tada tridesetogodišnjem Denzelu Washingtonu koji je pokazao potencijal koji će od njega kasnije stvoriti jednu od najvećih afroameričkih zvijezda.

Petersonovi su sretna obitelj, a osobito se vesele na dan kad im je starija kći proglašena najuspješnijom maturanticom u mjesnoj školi. Taj se dan pretvara u noćnu moru kada pijani građevinski poduzetnik Fiske (D. Murray) naleti svojim autom na njezin i ubije je, dok sam prolazi s neznatnim ozljedama.

Tugu i bol članovi obitelji doživljavaju na različite načine, što u jednom trenutku prijeti i njihovim međusobnim odnosima. Mlađu kćer razdire tuga, majka Judith (P. Fuller) pada u tešku depresiju i gotovo se ne miče iz kreveta.

Otac John (J. Farentino) potpuno posveti nastojanjima da Fiske bude optužen za ubojstvo u procesu koji vodi zamjenik tužitelja Sawyer (D. Washington) kojemu je to tek jedan od tridesetak predmeta na kojima mora paralelno rješavati i koji tek pod Johnovim utjecajem posveti pozornost tom slučaju u kojem Fiske tvrdi da nije bio pijan i da se radi samo o nesretnom stjecaju okolnosti.

 


Komentari (0)

Foto