Molly: Američka djevojka na domovinskoj fronti (2006)

MOLLY: AN AMERICAN GIRL ON THE HOME FRONT (Originalni naziv)

drama obiteljski

Doživljaji djevojčice kojoj je II. svjetski rat unio u život brojne promjene

 
Režija: Joyce Chopra
Scenarij: Anna Sandor, Valerie Tripp
Uloge: Maya Ritter, David Aaron Baker, Molly Ringwald, Genevieve Farrell

Filmografija

Film se temelji na romanima Valerie Tripp. U ovom obiteljskom filmu Mollyinu majku, gđu McIntire glumi poznata glumica Molly Ringwald (The Breakfast Club, Sixteen Candles).

Godina je 1943. Molly McIntire (Maya Ritter) živi sa svojom obitelji u gradiću u Illnoisu. Nedostaje joj otac, koji je otišao u Europu kako bi se brinuo za ranjene američke vojnike te, iako je rat donio velike promjene u obitelj McIntire, ona nastoji živjeti što normalnijim životom. Vesela je i razigrana, kao i njezini prijatelji, pa se prijavi na natjecanje u plesu, koje se održava u školi. Iznenada, u Mollynom životu dolazi do promjene kada u njen život iz Londona dođe djevojčica Emily (Torry Green) uz koju će Molly naučiti važne životne lekcije.

Možda baš zbog toga što nije imao namjeru držati ikakve prodike, TV film "Molly" uspijeva nam ukazati na najvažnije životne vrijednosti. Radi se o izvrsnom obiteljskom filmu, koji će očarati najmlađe, ali i njihove bake i djedove. Film briljira u svim segmentima - režija i scenografija su odlične, gluma je izvrsna, pa stoga ne čudi veličanje od strane gledatelja, koji su mu dali najvišu ocjenu.


Komentari (0)

Foto