Markov trg (2012)

Markov trg (Originalni naziv)

komedija

Pogledajte kako izgledaju stvari iza zatvorenih vrata Markova trga!

 
Režija: Saša Runjić
Scenarij: Ivan Vanja Runjić, Saša Runjić
Uloge: Tarik Filipović, Željko Koenigsknecht, Emir Hadžihafizbegović, Nikola Kojo...

Filmografija

Ako ste pomislili da znate kako izgleda radni dan visoko pozicioniranih političkih dužnosnika hrvatske Vlade, prva politička satira o radu naših političara može ili razuvjeriti ili potvrditi vaše sumnje i razmišljanja. Radnja pilota „Markov trg“ smještena je u hrvatsku svakodnevicu i na humorističan način opisuje zakulisne igre na najvišem državnom i međudržavnom nivou.

Marko Crnogaća (Tarik Filipović) državni je tajnik za opće poslove, specijalni izaslanik premijera za unutarnju politiku i još štošta, ali sumnjivog morala i dobro povezan s predstavnicima medijskog i političkog podzemlja.

Svaki put kad se nađe u neugodnoj situaciji vješto je okrene u svoju korist, a s obzirom da se itekako udomaćio u ugodnoj političkoj fotelji, ne namjerava iz nje otići bez borbe i manipulacija. Uživa u svom poslu, ili bolje reći neradu, sve do onog trenutka kada njegovi mutni poslovi oko  javnih natječaja, prijave zbog prijetnji službeniku haškog suda, vršenje pritiska na neovisne medije, odbijanje primanja predstavnika javnih udruga i slične spletke, ne dospiju u ruke predsjednika Vlade, dr. Slavka Patljaka (Željko Koenigsknecht), koji je pod pritiskom predstavnika Europske Unije primoran napraviti rekonstrukciju Vlade.

U ovoj, ne baš zavidnoj situaciji, premijeru Patljaku u pomoć priskaču srbijanski predsjednik Svetozar Panajotović (Nikola Kojo) i predsjedavajući predsjedništva BIH Enver Hadžibajrić (Emir Hadžihafizbegović), dok će Crnogaća morati sklopiti nove saveze s kolegama u Vladi, ponajprije sa zamjenicom ministrice za europske intergacije Mirjanom Gruber-Cicvarić (Lana Barić) i ministrom prometa, pomorstva i veza Pravomilom Karkovićem (Ozren Grabarić).


Komentari (0)

Foto