Ljubav i patnja i sve to smeće (1973)

Love And Pain And The Whole Damn Thing (Originalni naziv)

komedija drama

Priča o neobičnoj ljubavi između uštogljene 40-godišnjakinje i divljeg 18-godišnjaka

 
Režija: Alan J. Pakula
Scenarij: Alvin Sargent
Uloge: Maggie Smith, Timothy Bottoms, Don Jaime de Mora y Aragón

Filmografija

Putujući autobusom kroz Španjolsku, Lila, ukočena 40-godišnja engleska usidjelica, upozna Amerikanca Waltera, 18-godišnjega propalog studenta. Iako Walter i Lila nemaju gotovo ništa zajedničko, privuku jedno drugo u nespretnoj aferi.

Dok putuje kroz Španjolsku u autobusu punom turista, Lila, ukočena, nervozna 40-godišnja engleska usidjelica, nikomu ne dopušta da poremeti njezinu postojanu staloženost. Nakon amaterskoga pristupa jednoga španjolskoga gospodina koji je i povrijedi i uplaši, Lila upozna Waltera, osamnaestogodišnjega kolegu turista, beznadnog propalog studenta koji je toliko nespretan da je i smiješan.

 

Iako on i Lila nemaju ništa zajedničko osim obostranog nedostatka samopouzdanja, oni privuku jedno drugo u nespretnu aferu. Očaran Lilom, naprasiti mladić nagovori je da napusti organizirano putovanje te krene s njim putovati po Španjolskoj. Kada Lila na putu doživi manju nesreću, spas joj pruži jedan vojvoda te je odvede u raskošan dvorac gdje je pokuša zavesti.

 

Obuzet ljubomorom, Walter nagovori skrušenu Lilu da se vrati, a njihova veza u konačnici napravi pravu ženu od nje i pravoga muškarca od njega.

Komentari (0)

Foto