Ljeto s May (2014)

May In The Summer (Originalni naziv)

komedija drama

Uspješna spisateljica nađe se na životnom raskrižju

 
Režija: Cherien Dabis
Scenarij: Cherien Dabis
Uloge: Hiam Abbass, James Garson Chick, Cherien Dabis

Filmografija

Njujorčanka May vraća se u svoj rodni grad Amman u Jordanu kako bi se vjenčala. Ubrzo nakon što se nađe sa sestrama i roditeljima, brojni obiteljski i kulturološki sukobi navedu May da se zapita o velikom koraku koji namjerava učiniti.

Po svemu sudeći, May Brennan ima sve – inteligentna je, prelijepa, za svoju nedavno objavljenu knjigu primila je sjajne kritike, a upravo se treba udati za svoga voljenog zaručnika Ziada, uvaženog njujorškog profesora. Međutim, odmah nakon što se vratila u rodni grad Amman u Jordanu radi vjenčanja, u njezinu naizgled savršenom životu počnu se pokazivati pukotine.

Njezina tvrdoglava majka Nadine, novoobraćena kršćanka, ne odobrava Ziada, muslimana, te je čvrsto odlučila ne prisustvovati vjenčanju. Njezine sestre Dalia i Yasmine ponovno se ponašaju poput buntovnih tinejdžerica. A njezin otuđeni otac Edward, koji se nedavno opet oženio, nespretno se pokušava iskupiti za sve. Suočena s ranama davno uništenog odnosa svojih roditelja te uz neizbježan sukob starog svijeta i novih vrijednosti, May počne sumnjati u smjer kojim njezin život kreće.

Ubrzo, njezin nekoć pomno organiziran svijet počne se rušiti dok se ona hvata ukoštac s vlastitim istinama.


Komentari (0)

Foto