Slava filmašu! (2007)

Glory To The Filmmaker! / Kantoku - Banzai! (Originalni naziv)

komedija drama

Neobična avantura redatelja koji traga za uspjehom

 
Režija: Takeshi Kitano
Scenarij: Takeshi Kitano
Uloge: Takeshi Kitano, Tôru Emori, Kayoko Kishimoto, Keiko Matsuzaka

Filmografija

Takeshi Kitano glumi sebe kao neafirmiranog redatelja koji prolazi kroz niz različitih žanrova nastojeći napokon snimiti komercijalno uspješan film. Nijedan od njih ne uspije, međutim poslije stvari krenu neočekivanim putem.

Redatelj Kitano u potrazi je za ultimativnim filmom za filmoljupce širom svijeta, ali shvaća da to nije tako jednostavno kao što se čini. Već se našao u problemima nakon što je objavio da više ne namjerava raditi nasilne filmove unatoč prijašnjim uspjesima s jakuza-žanrom.

Odlučan da napravi hit, Kitano se okušava u različitim žanrovima, uključujući dramu u Ozuovu stilu, ljubavnu priču, nostalgičan film s radnjom iz ere Showa, horor, film o nindžama te znanstvenofantastični film. Nijedan od njih nije ispao kako treba pa je na kraju snimio priču o nemilosrdnoj prevarantici i njezinoj pohlepnoj kćeri koje se namjere na jednoga bogatog muškarca.

Uskoro, ispred i iza kamere uslijedi niz šašavih, nepredvidivih događaja, osobito kada nezapamćena katastrofa promijeni povijest. Ovaj put na redatelju je ne samo da završi svoj film nego i da spasi čovječanstvo!


Komentari (0)

Foto