Put u visoko društvo (2012)

A ROOM AT THE TOP (Originalni naziv)

drama

Priča prati borbu mladoga čovjeka da se izdigne iznad svijeta u kojem je odrastao

 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Matthew McNulty, Maxine Peake, Jenna Louise Coleman, Kevin McNally, ...

Filmografija

Priča se odvija u poslijeratnoj Britaniji i prati borbu mladoga čovjeka koji se nosi s vječnim temama težnje, samoobmane, ljubomore i istinske ljubavi. Ovo je prva ekranizacija romana Johna Brainea Room at the Top nakon 1959. godine i filma Jacka Claytona s Laurenceom Harveyjem i Simone Signoret u glavnim ulogama.

Joe Lampton odrastao je u siromaštvu u Duftonu, gradiću u Yorkshireu. Ambiciozan je to mladić koji u životu ima jedan jedini cilj: popeti se na društvenoj ljestvici i dospjeti u svijet bogatih i moćnih. A nakon što će se nastaniti u Warleyju, zaposliti se i preseliti u bolji dio grada, poznat kao Top, čini se da mu to i polazi za rukom. Joe je naočit i ljubazan pa će se zgodna i bogata Susan Brown ubrzo zaljubiti u njega. Ona mu savršeno odgovara i uskoro će se pred njime otvoriti mnoge prilike.

Ali Joe ljubi drugu ženu. Alice Aisgill starija je od njega, više nije lijepa kao nekad i udana je. No između njih dvoje rađa se nevjerojatna ljubav u kojoj će oboje pronaći ispunjenje o kakvom nisu nikada sanjali. Ali nakon što Susan i ostali otkriju njihovu vezu, Joe će morati birati između prave ljubavi koju osjeća prema Alice i uspjeha i stabilnosti koje pruža veza sa Susan.
 

Komentari (0)

Foto