Dobri policajac (2012)

Good cop (Originalni naziv)

kriminalistički

BBC-eva serija o policajcu ubojici - neustrašivom osvetniku koji se osvećuje onima koji to zaslužuju

 
Režija: Sam Miller, Susan Tully
Scenarij: Stephen Butchard
Uloge: Warren Brown, Stephen Graham, Kerry Hayes, Aisling Loftus, Stephen Walters...

Filmografija

Uzbudljiva i napeta, prepuna eksplicitnih prizora nasilja, "Good Cop" je visokostilizirana kriminalistička serija s nadasve neočekivanim obratom.

John Paul Rocksavage je ulični policajac u centru Liverpoola. Kada netko pozove policiju, on je taj koji se odaziva na poziv i pritom suočava sa svim životnim situacijama u kojima se ljudi mogu zateći. Prepun adrenalina i prijeteća držanja u jednom trenutku, umoran od dosade i promrzao u idućem, svakodnevno okružen ljudskim nemoralom i očajem... No kad njegov partner Andy pogine na dužnosti kao žrtva mahnitog i podmuklog napada, Rocksavage osjeti poriv da uzvrati na njemu dotad nezamisliv način. Sve iznenada postaje vrlo osobno i kad jednom prijeđe liniju koja dijeli predstavnike zakona od prijestupnika, povratka više nema.

Rocksavage otkriva da nije dovoljno samo raditi svoj posao, ne može se riješiti nepogrešivog osjećaja nepravde i nemoći da učini ono što je ispravno. Kad Andyjevi napadači budu oslobođeni, u Rocksavageu se nešto prelomi. Jednostavno ne može dopustiti da takva nepravda prođe nekažnjeno te pod okriljem noći odlazi u osvetnički pohod. Našavši se licem u lice s ubojicama i stojeći pred uperenim pištoljem, učini nešto što će mu zauvijek promijeniti život i pritom osjeti zadovoljstvo kakvo nikada prije nije iskusio.

Rocksavage postaje policajac ubojica - neustrašivi osvetnik koji se osvećuje onima koji to zaslužuju i koji, prema njegovom uvjerenju, moraju umrijeti. Danju je i dalje junak, vrstan policajac koji štiti i pomaže onima u nevolji. No noću se pretvara u ubojicu koji prati i vreba svoj plijen prije nego što zada završni, ubojiti udarac.
 
Pravdu dijeli prema svojim mjerilima, nastojeći utišati svoje unutarnje demone - ubojstva koja počini nisu nasumična. 
 

Komentari (0)

Foto