Turski za početnike (2012)

Turkish For Beginners (Aka. Turkisch Fur Anfanger) (Originalni naziv)

komedija avantura

Skupinu potpunih stranaca očekuje uzbudljiva avantura na pustom otoku

 
Režija: Bora Dagtekin
Scenarij: Bora Dagtekin
Uloge: Josefine Preuss, Elyas M'Barek, Anna Stieblich, Adnan Maral, Pegah Ferydoni

Filmografija

Nakon nepredviđenog slijetanja u Indijski ocean, razumna, ali pomalo neurotična tinejdžerica Lena nađe se na pustom otoku s turskim mačom Cemom, njegovom duboko religioznom sestrom Yagmur i mucavim Grkom Costom…

Jadna Lena Schneider, život joj nije nimalo lak, ona je razočarana i traumatizirana, a sve zahvaljujući pretjerano tolerantnom odgoju njezine majke koja joj sve dopušta. Sada ju je njezina majka, psihoterapeut i vječna tinejdžerica, imala obraza poslati na odmor u Jugoistočnu Aziju. Ali Lenini se najgori strahovi ostvare kada g. „Podivljali Hormoni“ Cem Öztürk sjedne do nje u avionu.

 

Sada se njemačka emancipiranost susreće s turskim mačizmom. Baš kad je mislila da stvari ne mogu biti gore, njihov „Boeing“ mora neplanirano sletjeti na otvorenu pučinu, a Lena ubrzo zaglavi na pustom otoku s Cemom, njegovom duboko religioznom sestrom Yagmur i mucavim Grkom zvanim Costa.

 

Dok se mladi snalaze u tropskome raju, Lenina majka Doris susreće se s Metinom Öztürkom, Cemovim i Yagmurinim tatom, savršenim primjerom asimilacije i integracije koji također traga za svojom djecom.

Komentari (0)

Foto