Eksperiment (1998)

PENTAGON WARS (Originalni naziv)

komedija ratni

Priča temeljena na stvarnim događajima o najvećem tehničkom porazu vojne mašinerije SAD-a

 
Režija: Richard Benjamin
Scenarij: James Burton, Jamie Malanowski
Uloge: Kelsey Grammer, Cary Elwes, Olympia Dukakis, Viola Davis, John C. McGinley...

Filmografija

Temeljena na stvarnim događajima, komedija smještena u vojni milje, 'Eksperiment' redatelja Richarda Benjamina lagano je gledljiv, ali nimalo neozbiljan film koji pokazuje do kojih su granica spremni ići vojni uglednici u obrani svoga ugleda. Spajajući elemente političkog filma, parodije i čiste komedije, Benjamin je u lepršavom okviru ipak imenovao odgovorne i približio proces jednog od najvećih tehničkih poraza američke vojne mašinerije...

Željeli su izgraditi najmoderniji vojni stroj. I nisu uspjeli. Ovo je duhovita priča o ozbiljnim događajima, o tome kako je američka vojska pokušala zataškati jedan od svojih najneuspjelijih eksperimenata.

Poručnik američkih zračnih snaga John Burton (Cary Elwes) od generala Partridgea (Kelsey Grammer) dobio je zadatak stručne evaluacije kvalitete i korisnosti Bradleyjevoga bojnog vozila, na koje je potrošeno 17 godina izrade i čak 14 milijardi dolara, a da rezultati, blago rečeno, nisu bili zadovoljavajući. Međutim, Burtonov posao neprestano ometaju različiti vojnici, činovnici i oficiri, a biva mu i natuknuto kako objektivna procjena ne dolazi u obzir, jer unosnom poslu proizvodnje vozila ne trebaju nikakve zapreke. Burton mora odlučiti hoće li poslušati naredbe i time ugroziti živote brojnih američkih vojnika, ili će naredbe zanemariti i tako uništiti svoju karijeru.

U ulozi beskrupuloznoga generala Partridgea gledamo Kelseyja Grammera, najpoznatijeg kao Frasiera iz istoimene humoristične serije, a ostatak ekipe upotpunjuju poznati glumci kao što su Cary Elwes i Olympia Dukakis, koji su svi zajedno pridonijeli da 'Eksperiment' ispadne odlična televizijska zabava, čak i za zahtjevnije gledatelje.


Komentari (0)

Foto