The Tic Code (1999)

THE TIC CODE (Originalni naziv)

drama

Težak život glazbeno talentiranog dječaka oboljelog od teške bolesti

 
Režija: Gary Winick
Scenarij: Polly Draper
Uloge: Chris Marquette, Polly Draper, Carol Kane, Gregory Hines, ...

Filmografija

"The Tic Code", američka obiteljska drama .Redatelj je Gary Winick (Tadpole), a scenaristica Polly Draper (Dinner Rush)."The Tic Code" je nagrađen i dvjema nagradama Berlinskoga festivala 1999. te brončanim Grifonom Festivala Giffoni i nagradom gledatelja na Međunarodnom filmskom festivalu u Hamptonu.

Miles Caraday (C. Marquette) je dječak čiji izniman dar za glazbu ne dolazi do izražaja zbog Touretteova sindroma od kojega boluje. Najveća potporu u nimalo lakom životu pruža mu njegova samohrana majka Laura (P. Draper).

Majka ga ne može sačuvati od zlostavljanja školskih nasilnika i nerazumijevanja učiteljice glasovira Gimpole (C. Kane). Dječak se slučjano sprijatelji s glasovitim jazz saksofonistom Tyroneom (G. Hines) koji pati od istoga poremećaja.

Između dječaka i odrasloga muškarca razvija se prisan odnos i njih dvojica uživaju u zajedničkom muziciranju i razgovorima o najboljim načinima preživljavanja u često nepravednome svijetu. Milesovu sreću povećava i činjenica da se između njemu dva najdraža bića, majke i Tyronea, rađa romantična veza...

 


Komentari (0)

Foto