U tuđoj koži (2004)

Taking Lives (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Specijalni agent FBI-a traga za serijskim ubojicom koji krade identitete svojih žrtava

 
Režija: D.J. Caruso
Scenarij: Michael Pye, Jon Bokenkamp
Uloge: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Gena Rowlands, ...

Filmografija

"Nagađat ćete da samog kraja, a ipak nećete pogoditi"… Upravo ta nepredvidljivost je ono što čini ‘U tuđoj koži’ punim pogotkom za ljubitelje trilera.

Illeana Scott (A. Jolie) članica je FBI-ja i vrhunska profesionalka poznat po tome što se, prilikom rada na slučajevima, često koristi i neustaljenim, riskantnim metodama koje se uvijek pokažu učinkovitima. Bivši je kolega pozove u Montréal raditi na zagonetnom slučaju serijskog ubojice Martina Ashera za kojega se smatra da je tijekom dva desetljeća ubio nekoliko ljudi u Sjedinjenim Državama. On bi, naime, mogao ovdje živjeti, kako je to izjavila njegova majka (G. Rowlands). Illeana dolazi, nastanjuje se u kanadskom gradu, i počinje raditi s tamošnjim policijskim timom, s detektivima Paquetteom (O. Martinez) i Duvalom (H. Anglade), koji nemaju jasnu ideju o rasvjetljavanju slučaja. Trag će ih napokon dovesti do vlasnika umjetničke galerije, Jamesa Coste (E. Hawke), koji je vidio Ashera na djelu. Illeana će trebati zaštiti Costu za kojega se već počela emocionalno vezati...



"U tuđoj koži" američkoga redatelja J. D. Carusa (Two for Money, Disturbia) dojmljiv je i napet kriminalistički film izvrsnih glumačkih interpretacija i vrlo zanimljive radnje nepredvidljivih obrata i rješenja. Radi se o netipičnom ishodu česte filmske priče o detektivskoj potrazi za serijskim ubojicom koji još uvijek prijeti nedužnim građanima. Uz vrlo mračnu atmosferu i česte naturalistički prikazane scene obdukcija i rekonstrukcija ubojstava, film je vrlo osebujan i potiče na razmišljanje. U njemu glume slavni hollywoodski glumci Angelina Jolie, Ethan Hawke i Kiefer Sutherland, te poznati francuski glumci Tchéky Karyo i Jean-Hugues Anglade.

Komentari (5)

Foto