Osveta za smrt (2004)

Wake of Death (Originalni naziv)

akcija avantura

Nakon ženinog brutalnog ubojstva bivši mafijaš započinje rat sa kineskim trijadama

 
Režija: Philippe Martinez
Scenarij: Mick Davis, Laurent Fellous
Uloge: Jean-Claude Van Damme, Simon Yam Philip Tan, Valerie Tian, Tony Schiena

Filmografija

Ben Archer (Jean-Claude Van Damme) mafijaš je koji želi napustiti prljave poslove i započeti miran život s obitelji. Njegova supruga Cynthia socijalna je radnica zadužena za sprječavanje ilegalnih imigracija Kineza u SAD.Na jednom zadatku naiđe na mladu kinesku djevojčicu te je povede kući. No Kimin otac Sun Quan (Simon Yam) ubrzo počne tražiti svoju kćer. Kada sazna gdje je, ubije Benovu suprugu, otme njihova sina i malu Kim. Ben mora spasiti djecu i osvetiti smrt svoje supruge.

Ben Archer (Jean-Claude Van Damme) radi kao utjerivač kriminalne skupine, ali umoran od nasilja, najavljuje povlačenje. Njegova supruga Cynthia (Lisa King), koja radi za socijalnu službu, jednoga dana kući dovede kinesku djevojčicu. No Sun Quan (Simon Yam), glava trijade, želi svoju kćer te ubija Cynthiju, a njezin i Archerov sin Nicholas (Pierre Marais), zajedno s djevojčicom, nestane. Shrvan od boli, Archer kreće u potragu za sinom i osvetu za smrt voljene žene.



Gotovo svaki Van Dammeov film u ovom tisućljeću počinje sa sloganom kako je upravo taj film pravi povratak u formu legendarnog

akcijskog glumca. No koliko god te tvrdnje bile pogrešne u nebrojeno slučajeva, u "Osveti za smrt” su točne. Radi se o stiliziranoj akcijskoj drami, koja donekle podsjeća na rane filmove Johna Wooa. Redateljski potezi su odlučni, brzi i konkretni, a akcijske scene nisu nimalo omekšane, naprotiv, beskompromisni kadrovi akcije obećavaju istinsku zabavu svakom zaljubljeniku pravih borbi.

Komentari (3)

Foto