Neprijatelj u mom krevetu (1991)

SLEEPING WITH THE ENEMY (Originalni naziv)

triler drama

Zlostavljana žena iscenira vlastitu smrt kako bi pobjegla od nasilnog muža u novi život

 
Režija: Joseph Ruben
Scenarij: Ronald Bass, Nancy Price
Uloge: Julia Roberts, Kevin Anderson, Patrick Bergin, Elizabeth Lawrence, ...

Filmografija

U filmu "Neprijatelj u mom krevetu" Julia Roberts vjerno dočarava užasavajuće posljedice koje žena može iskusiti ako se uda za pogrešnog muškarca i očajničke mjere koje mora poduzeti kako bi se oslobodila destruktivne veze.

Kada je Laura Burney (Julia Roberts) prije četiri godine upoznala svog muža, nije mogla spoznati svu dubinu mračne strasti kojom je on uz nju vezan. Martin (Patric Bergin) i Laura izvana su idealan par. Žive u raskošnoj kući uz more i zgodan suprug Lauru očito obožava i obasipa nježnostima i darovima. Međutim, uskoro otkrivamo da je savršen brak za mladu ženu mučilište u kojem je prepuštena bizarnom poigravanju te psihičkom i fizičkom zlostavljanju naoko normalnog Martina. Laura inscenira vlastitu smrt i u tajnosti bježi u gradić u kojem živi s novim identitetom. Kada Martin dozna da je živa, kreće u osvetnički pohod i neće prezati ni od čega da bi ubio svoju suprugu.
Trebalo je proći nekoliko desetaka godina da se Hollywood barem prividno i prinudno vrati glamuroznom sjaju svojih početaka, što se devedesetih godina dogodilo zahvaljujući Juliji Roberts, sada već bivšoj glumačkoj kraljici "grada anđela i snova". S osvojenim Oscarom za ulogu Erin Brockovich u istoimenom filmu, Julija je samo potvrdila izvanzemaljski spoj ljepote, talenta, bogatstva i uspjeha koji, uz sreću u ljubavi, čini ovu glumicu jednom od najpoželjnijih u Hollywoodu.

Komentari (3)

Foto