Faca (2005)

THE MAN (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Iskusni tajni agent se mora udružiti sa smotanim trgovcem kako bi uhvatio trgovce oružjem

 
Režija: Les Mayfield
Scenarij: Jim Piddock, Margaret Oberman
Uloge: Samuel L. Jackson, Eugene Levy, Luke Goss, Miguel Ferrer

Filmografija

Kvalitetna i zabavna filmska razbibriga "Faca" redatelja Lesa Mayfielda odličan je izbor za gledanje u društvu prijatelja, za stvaranje ugodne atmosfere. Akcijska komedija koja se temelji na čestome filmskom motivu zamjene karaktera i zabune koja iz toga proizlazi, "Faca" nipošto nije redefinirala kanon filmske povijesti, ali je isto tako potpuno nemoguće ne nasmijati se tijekom njenih urnebesnih scena.

Federalni agent nađen je mrtav na ulicama Detroita. Kada se sazna da je agent bio na tragu multimilijunske trgovine oružjem, sve su oči uprte u njegova partnera, Derricka Vanna (Samuel L. Jackson), tajnog agenta poznatog po svom ciničnom stilu i radu na ulici. Vann ima 24 sata da nađe ukradeno oružje i policajčeva ubojicu, ali pritom će dobiti neočekivana saveznika…

Andy Fiddler (Eugene Levy), ljubazan, optimističan trgovac zubarskim priborom u gradu je radi dvodnevne konvencije. Kada zločesti momci zamijene Andyja s trgovcem ukradena oružja, Vann mora iskoristiti brbljava trgovca kao mamac u svojoj operaciji. Dok vrijeme bježi, ovaj nespojivi dvojac juri ulicama Detroita u napetoj i urnebesno smiješnoj pustolovini koja će otkriti mnogo više negoli su se nadali.

Samuel L. Jackson (Coach Carter, Pulp Fiction) i Eugene Levy (Američka pita, Bringing Down the House) Zvijezde su uzbudljive komedije The Man, u kojoj glume i Miguel Ferrer (NBC-jev “Crossing Jordan”), Luke Goss (Blade 2), Anthony Mackie (Million Dollar Baby, 8 Mile), Susie Essman (“Curb Your Enthusiasm”), Horatio Sanz (“Saturday Night Live”) i Rachael Crawford (Pale Saints).

 


Komentari (0)

Foto