Statist (2005)

The Extra (Originalni naziv)

komedija

Komična avantura nepoznatog Statista u svijetu filma i glume

 
Režija: Kevin Carlin
Scenarij: Jimeoin, Kevin Carlin
Uloge: Jimeoin, Rhys Muldoon, Katherine Slattery

Filmografija

Nitko nije znao njegovo ime. Nitko ga još ne zna. Jimeoin je "Statist", običan momak koji dolazi u veliki grad kako bi okusio slavu i bogatstvo.

Jimeoin je Statist. On želi postati filmska zvijezda, želi biti na A-listi i želi dobiti sve djevojke.

Ali jedino što uspijeva dobiti je posao kao statist na velikoj filmskoj trilogiji "Vječni Plamen". Iako sanja of romansi s glavnom glumicom, Katherine, ljudi koje uspjeva upoznati su drugi slični njemu. Propali glumci i statisti kao Danny, Simon, Claudia, i davno zaboravljena dječja zvijezda Curtis Thai-Buckworth, koji pokušava obnoviti izgubljenu slavu tako što će režirati trailer koji će inspirirati sponzore da financiraju film.

Curtis završi u dugovima zbog posuđenog novca te povlači Statista u lude i sve ilegalnije planove. Uskoro ih progoni Detektiv Ridley, policajac s vlastitim TV-showom, čija umišljenost nadilazi njegov talent policajca i izvođača.

Unatoč Statistovim konstantnim neuspjesima u pokušaju da dobije ulogu sa tekstom, on ne odustaje. Pogotovo nakon što pomogne Claudiji u njenoj audiciji te ostane oduševljen njenim talentom. Uskoro Claudija i Statist postanu dobri prijatelji, dok Katherine baci oko na njega jer je jedini na cijelom setu tretira kao osobu a ne zvijezdu.

Curtis u međuvremenu ostaje bez novca, te je prisiljen angažirati Statista u glavnoj ulozi. Svi ovi događaji će kulminirati na blještavoj premijeri "Vječnog Plamena" gdje će Statist saznati pravu cijenu slave.
 


Komentari (0)

Foto