James Bond 007: Samo za tvoje oči (1981)

FOR YOUR EYES ONLY (Originalni naziv)

akcija triler avantura

J. Bond (R. Moore) traga za napravom koja omogućuje kontrolu nad nuklearnim podmornicama

 
Režija: John Glen
Scenarij: Richard Maibaum, Michael G. Wilson
Uloge: Roger Moore, Carole Bouquet, Topol, Lynn-Holly Johnson, Julian Glover

Filmografija

James Bond ne može umrijeti, kao što ni filmovi o njemu ne mogu zastarjeti, što će nam zorno dočarati "James Bond 007: Samo za tvoje oči".

Nakon što je u blizini obala Albanije potopljen teretni brod, svjetske velesile daju se u potragu za njegovim neprocjenjivo vrijednim izgubljenim teretom, ATAC sistemom koji omogućuje kontrolu nad britanskim nuklearnim podmornicama. Englezi u potragu šalju iskusnog agenta Jamesa Bonda (Roger Moore), koji sumnja da se tereta dokopao lukavi Aristotel Kristatos (Julian Glover). Bond saveznicu nalazi u liku prekrasne Meline Havelock (Carole Bouquet), koja Kristatosa krivi za smrt svojih roditelja.
Danas već kultni naslov i jedan od najvoljenijih dijelova nesagledivo širokih Bondovih avantura, "James Bond 007: Samo za tvoje oči" redatelja Johna Glena ni 40 godina nakon što je snimljen nije izgubio ništa od svoje atraktivnosti, samo što danas ipak više funkcionira kao simpatičan podsjetnik na prošla viđenja tehnološke budućnosti negoli, poput novijih filmova o Bondu, kao prezentacija današnjih tehnoloških dostignuća. Sve ostalo, međutim, ostalo je netaknuto zubom vremena: neprestana akcija, vratolomne scene, nezaustavljivi tempo, prekrasne žene u glavnim ulogama i sjajni Roger Moore kao najpoznatiji tajni agent svih vremena.

Komentari (0)

Foto