Kup (2000)

A SHOT OF GLORY / THE CUP (Originalni naziv)

drama sport

Škotsku nogometnu groznicu uvijek podgrijava vječno rivalstvo dvaju najjačih timova

 
Režija: Michael Corrente
Scenarij: Denis O'Neill
Uloge: Robert Duvall, Ally McCoist, Kirsty Mitchell, Morag Hood, Cole Hauser, ...

Filmografija

Robert Duvall, koji je jedan od producenata, izvrstan je u ulozi Gordona McLeoda, a njegov škotski govor zvuči tako autentično kao da je rođeni Škot. Treba istaknuti i Allyja McCosta kojemu je uloga Jackieja prva filmska uloga, kao i Colea Hausera u ulozi mladog američkog golmana u škotskom timu.

Ni u Škotskoj, kao ni u Irskoj, nogomet nije pitanje života i smrti - nego mnogo više od toga. Međutim, svaki, pa i najmanji klub ima svoje vatrene i uvijek odane navijače, pa tako i mali Kilnockie, kojega desetljećima vodi iskusni Gordon McLeod (R. Duvall). Najveća zvijezda Kilnockieja je problematični Jackie McQuillan (A. McCoist), odan piću i ženama, ali vrstan nogometaš.

Jackie je oženjen Gordonovom kćeri Kathie (K. Mitchell) i s njom ima sina. Kathie je zbog Jackieja prekinula raniju vezu i zaruke, a otac joj to nikada nije oprostio. On smatra da Jackie njegovoj kćeri i unuku upropaštava život i ne vjeruje, za razliku od Kathie, da će se popraviti. Na važnoj utakmici kupa Jackie postigne dva zgoditka zaredom i osigura svom timu pobjedu, ali odmah zatim zaradi crveni karton, jer je šakom udario protivničkog golmana.

Kao i sve što Jackie učini, i to će se naći na naslovnicama. Opet će uz njega biti jedino Kathie. Iz utakmice u utakmicu, Kilnockie će se sve više približavati finalu, a protivnik će im biti moćni Rangersi, koje vodi Martin Smith (B. Cox), čovjek koji je nekada davno izdao Gordona... Vlasnik Kilnockieja, Cameron (M. Keaton), prijeti da će igrače prodati u Irsku ako izgube utakmicu.


Komentari (0)

Foto