Billy Crystal: 700 nedjelja (2014)

Billy Crystal: 700 Sundays (Originalni naziv)

komedija

Legendarni komičar donosi nam priču o svojoj mladosti i odrastanju

 
Režija: Des McAnuff
Scenarij: Billy Crystal, Alan Zweibel
Uloge: Billy Crystal

Filmografija

Posve novi HBO-ov komični specijal prema solističkoj brodvejskoj hit-predstavi Billyja Crystala: dirljivoj priči o obitelji i sudbini, smijehu i ljubavi.

HBO donosi premijeru ekskluzivne izvedbe „Billy Crystal: 700 nedjelja“, jedne od najhvaljenijih i najgledanijih predstava u povijesti Broadwaya. U dvosatnom specijalu snimljenom u siječnju 2014. pred živom publikom u kazalištu Imperial u New Yorku komičar se prisjeća brojnih likova koji su utjecali na njegovo djetinjstvo i pomogli mu da postane to što jest danas. Zahvaćajući nekoliko desetljeća, počevši od 1950-ih, „Billy Crystal: 700 nedjelja“ prisjeća se kako je bilo odrastati u brižnoj židovskoj obitelju u Long Beachu na Long Islandu.

Prisjeća se i brojnih eklektičnih rođaka koji su ga inspirirali, velikog utjecaja jazza na njegovu obitelj (otac mu je vodio poznatu trgovinu ploča na Manhattanu, a stric bio producent Dvorane slavnih), svoje strasti prema „New York Yankeesima“ i posebno Mickeyju Mantleu, utjecaja očeve iznenadne i neočekivane smrti na tinejdžera Crystala i njegovu potresenu no žilavu majku te naposljetku svog izlaska iz tuge kako bi slijedio san da postane komičar – san koji je omogućila potpora njegove obitelji i poslije supruge.


Komentari (0)

Foto