Mjesto zločina (1986)

Scene Of The Crime (Aka. Le Lieu Du Crime) (Originalni naziv)

drama

Razorena obitelj iz ruralne Francuske gurnuta je u svijet zločina i visokoga rizika

 
Režija: André Techiné
Scenarij: André Téchiné
Uloge: Jean-claude Adelin, Danielle Darrieux, Catherine Deneuve, Nicolas Giraudi, ...

Filmografija

U provincijskome gradu dječak pomogne bjeguncu iz zatvora. Pogođen rastavom svojih roditelja, dječak živi s majkom, bakom i djedom. Bjegunac iz zatvora počini ubojstvo kako bi spasio dječaka… I spetlja se s njegovom majkom…

Thomasa, tinejdžera koji pati zbog rastave roditelja, na seoskome putu zaskoči Martin, odbjegli zatvorenik. Stranac zatraži od Thomasa da mu donese novac za kartu za vlak, no dok udovoljava njegovu zahtjevu, Thomas gotovo nastrada zbog posljedica Martinova zlodjela. U neočekivanoj sceni Martin spasi Thomasov život. Ovi neuobičajeni događaji na početku filma uvod su za Lili, Thomasovu majku, vlasnicu kluba koju igra predivna Catherine Deneuve.

 

Zarobljena između nastojanja da odgaja Thomasa i provincijskih običaja koji vladaju na selu, Lili privuče Martin iako zna da je kriminalac. Dok sukobljeni nagoni postaju sve intenzivniji, a dublji smisao Liline i Martinove potrage za slobodom eskalira, film razotkriva razoran prikaz pritisaka djetinjstva i konvencionalnoga ćudoređa.

Komentari (0)

Foto