Ubojite kućanice (2006)

Suburban Shootout (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Dvije rivalne bande homocidnih kućanica pokraj čajanki bore za kontrolu nad svojim gradićem

 
Režija: Gordon Anderson, Vito Rocco
Scenarij: Roger Beckett, Laurence Bowen, Gary James Martin
Uloge: Anna Chancellor, Amelia Bullmore, Felicity Montague, Rachael Blake, ...

Filmografija

Joyce Hazeldine i njezin suprug policajac Jeremy dosele se iz Londona u idilični mali gradić Little Stempington. Joyce uskoro otkriva da naizgled idilični gradić vode dvije rivalnde bande kućanica, jedna na čelu s Camillom Diamond, a drugu vodi Barbara Du Prez, a ona se nađe u središtu borbe za prevlast nad gradom.

Radnja se odvija u Little Stempingtonu gdje žene ne ubijaju vrijeme, već jedna drugu. Iza dobrotvornih priredbi i jutarnjeg aerobika, Little Stempington krije tajnu. Riječ je o superseksepilnu i supernasilnu svijetu: viagra je nezaobilazan prilog muževe večere, svakog prvog utorka u mjesecu održava se botoxova zabava uz ručak, velike doze hormona protuzakonito se uvoze iz Francuske, a svaki dućan u gradu u nesmiljenu je reketu iz kojeg nema izlaza.

Vladarica svih ovih zločina je Camilla Diamond (Anna Chancellor) - nemilosrdna i atraktivna kolekcionarka kanadskih kupelji i brižna supruga. Ponosna predsjednica lokalnog ženskog kluba, ona je i okrutna predvodnica teško naoružanih i ratobornih žena u vezom ukrašenim džemperima, koje jednako izazivaju strah koliko održavaju liniju i tulumare. Tko su dobre sile u ovom izopačenom svijetu? Barbara Du Prez (Felicity Montague), potpredsjednica Ženskog instituta i Camillina bivša najbolja prijateljica, nakon što je slučajno ubila provalnika, izgubila je svaku toleranciju spram mjesnih zločina. Barbara je uz to predvodnica grupice specijalno obučenih mjesnih kućanica.

U vrtlogu ove epske borbe naći će se nevina Joyce Hazeldine (Amelia Bullmore) i njezin suprug policajac Jeremy oko koje će se sve sjatiti obje bande rivalnih kućanica želeći je pridobiti na svoju stranu. Dok se miris skupih parfema miješa s vonjem pucnjeva, Joyce se ne može oduprijeti ratnom viru u Little Stempingtonu. Ako Camilla pokori Joyce, pokorit će i supruga. Ako Barbara osvoji Joyce, napokon će srediti Camillu. I tako Joyce, nesretni pijun u nepoštednoj borbi dvaju matrijarhata, mora naučiti plivati i ubiti ili potonuti i umrijeti.


Komentari (0)

Foto