Ruski špijun (1993)

DEN RUSSISKE SANGERINDE / THE RUSSIAN SINGER (Originalni naziv)

triler romantika

Dva misteriozna ubojstva mladih žena povezuju se sa visokim diplomatskim krugovima

 
Režija: Morten Anfred
Scenarij: Morten Arnfred, William Aldridge, Leif Davidsen
Uloge: Ole Lemmeke, Elena Butenko, Vsevolod Larionov, Igor Volkov, ...

Filmografija

Solidan film danskoga redatelja i scenarista Mortena Arnfreda, koji je adaptacija istoimenoga romana danskoga pisca kriminalističkih i špijunskih romana, Leifa Davidsena, prikazan u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu. Radi se o napetoj mješavini trilera i detektivskog filma, vrlo sumornoga ugođaja koji izvrsno ocrtava stanje u postkomunističkoj Moskvi.Uz izvrsno odabrane ambijente i smisao za razvoj priče, film obogaćuju izuzetni glumci, osobito jedan od najpoznatijih danskih suvremenih glumaca, Jesper Christensen.

Dvije mlade žene pronađene su mrtve u jednom stanu u Moskvi. Iako je očito da su se obje bavile prostitucijom, za jednu se otkrije da je radila kao tajnica u danskom veleposlanstvu. Zbog toga se diplomatu Jacku Andersenu (O. Lemmeke) dodijeli razmatranje slučaja.

Trag ga navodi na neka poznata mu imena iz ruskih, odnosno danskih javnih službi. Međutim, ruske vlasti žele pod svaku cijenu prikazati tragediju kao nesretan slučaj i, stoga, proglašavaju slučaj riješenim. Anderson je uvjeren da su žene ubijene i da je za slučaj odgovoran jedan moćni general.

 


Komentari (0)

Foto