Zvijezda pod sumnjom (1997)

THE ADVOCATE'S DEVIL (Originalni naziv)

triler

Kad oslobodi košarkaša krivnje od silovanja odvjetnik sazna da košarkaš zapravo nije nevin

 
Režija: Jeff Bleckner
Scenarij: Alan M. Dershowitz, Cyrus Nowrasteh
Uloge: Ken Olin, Holt McCallany, Mariska Hargitay, Gina Philips, Wendell Pierce, ...

Filmografija

Kako mu kodeks ne dozvoljava dijeljenje vlastitih saznanja s ostatkom svjeta, jedan će se odvjetnik sam morati suprotstaviti mogućem silovatelju, iako se dobrano potrudio osloboditi tu zvijezdu pod sumnjom...

Karizmatični slavni košarkaš Joe Campbell (Holt McCallany) optužen je za silovanja. Slučaj preuzima iskusni odvjetnik Abe Ringel (Ken Olin), koji je u posljednje vrijeme upao u negativan poslovni niz te mu očajnički treba velika sudska pobjeda. Ringel ju i ostvari, ali za vrijeme suđenja saznaje kako košarkaš najvjerojatnije nije nevin, kako se to njemu činilo na početku. Nemirnoj savjesti pridruži se i roditeljska briga kada sazna kako je Campbell njegovu kćerku Emmu (Gina Philips) odveo u hotelsku sobu na privatnu zabavu.

Televizijski triler redatelja Jeffa Blecknera, temeljen na romanu Alana M. Dershowitza, napravljen je u skladu sa svim pravilima žanra. Zanimljivu priču o utvrđivanju krivnje optuženoga košarkaša Bleckner razvija usporedo s onom o osobnim i poslovnim problemima nekada cijenjenog odvjetnika spajajući ih u napet i nepredvidljiv film, čiji će finalni obrat iznenaditi i iskusnije gledatelje. Ken Olin odličan je kao odvjetnik Ringel, ali ne smijemo zaboraviti ni Marisku Hargitay, jednu od najboljih američkih televizijskih glumica, koja nastupa kao odvjetnikova suradnica.


Komentari (0)

Foto