Začarani (2004)

Hex (Originalni naziv)

horror drama fantastika

Serija o djevojci u internatu koja otkriva nadnaravne sposobnosti i vlastitu seksualnost

 
Režija: Brian Gant
Scenarij: Julian Jones
Uloge: Cristina Cole, Jemima Rooper, Michael Fassbender, Colyn Salmon, ...

Filmografija

Radnja serija "Začarani" odvija se u internatu "Medenham Hall", bivšem plemićkom imanju koje je bilo poprište čarobnjačkog skandala u 18. stoljeću u kojem su sve žene s tog imanja, zvane Medenham vještice, ubijene. Cassie posjeduje latentne telekinetičke i vidovite sposobnosti kojih je postala svijesna nakon što je dotaknula artifaktnu vazu koju su Medenham vještice koristile u voodoo ritualima. Thelma, Cassiena najbolja prijateljica, otkrije da je Cassie potomak Medenham vještica. Uskoro ju počinje slijediti tajanstveni muškarac i to je samo početak njezinih problema...

Sramežljiva i povučena Cassandra Cassie Hughes (Cristina Cole) očajnički se želi uklopiti u mondeni engleski internat "Medenham Hall". Čezne za popularnošću, a zapravo ju voli samo njezine cimerica i najbolja prijateljica Thelma (Jemima Rooper) koja je lezbijka i koja trpi mnogo toga zato što ju ne prihvaća "in" društvo. No kada se Cassie pokuša oblačiti ili ponašati drukčije, Thelma to smatra sramotnim i ne može vjerovati da Cassie uopće želi prijateljstvo s površnim ljudima koji ih odbacuju.

Kada stane zapaliti cigaretu u jednoj staroj zgradi na kampusu, Cassiena se budućnost zauvijek promijeni. Ona iskopa stare skrivene artefakte, otkriće je to koje će joj dati nadnaravne sposobnosti i koje je povezuju sa zastrašujućom prošlosti. Jednom kada spozna doseg svojih novih sposobnosti, Cassie će biti oduševljena i prestravljena vizijama i glasovima koji će ju progoniti. Istovremeno ne može poreći kako je kombinacija studentskog života i mističnih moći uzbudljiva. Osobito kada nauči koristiti ih i manipulirati ljudima i situacijama oko sebe.

Cassiena sudbina zapečaćena je pojavom Azazeala, vođe Nephelima, crnih anđela protjeranih iz raja koji se naslađuju ženama smrtnicama. Azazeal otme Thelmu kako bi došao do ljudske žrtve koju zapravo želi, a to je Cassie. Kada se Cassie suoči s njim i zahtjeva da vidi svoju prijateljicu, Thelma biva ubijena. Ostavljena je da se sama bori protiv mističnih sila koje joj prijete sve dok se Thelmin duh ne pojavi i počne ju štititi. Cassie je na putu otkrivanja kako je muškarac kojeg se najviše boji zapravo onaj tko će joj se zavući u srce.


Komentari (0)

Foto