Pazi, lopta! (2004)

DODGEBALL: A TRUE UNDERDOG STORY (Originalni naziv)

komedija sport

Skupina traljavih čudaka se natječe u igri graničara

 
Režija: Rawson Marshall Thurber
Scenarij: Rawson Marshall Thurber
Uloge: Ben Stiller, Christine Taylor, Vince Vaughn

Filmografija

Zvijezde komedije Vince Vaughn i Ben Stiller u ovom urnebesnom filmu o čudnim ljudima koji igraju još čudniji sport. Pokušavajaću spasiti svoju malu teretanu Peter LaFleur prijavi svoju skupinu prijatelja na turnir graničara.

Peter LaFleur (Vince Vaughn) je karizmatični vlasnik oronule teretane Average Joe's. Iz imena se da naslutiti kako Peter nikada nije ostvario svoje potencijale. Njegovu klijentelu čine štreberi koji žele impresionirati navijačice te priglupi i uobraženi tikvani. Kada egoistični manijak i vlasnik razvikane i popularne teretane Globo Gym, White Goodman (Ben Stiller), poželi preuzeti Peterov posao, Peter se nađe u problemima. Banka pošalje odvjetnicu Kate Veatch (Christine Taylor) da dovrši preuzimanje, no Peter je šarmira i ona pristupi njegovom timu. Kako bi sakupio dovoljnu količinu novca i zadržao Average Joe's, Peteru ne preostaje ništa nego izazvati Globo Gym na obračun u graničarima.

Vjerojatno ne postoji bolja pozivnica za gledanje komedije od Bena Stillera, najtraženijeg svjetskog komičara. Društvo Stilleru više no uspješno pravi sjajni Vice Vaughn, koji se odlično snalazi i u komičnim ulogama.

"Pazi, lopta!" je prepuna duhovitih dosjetki, pomalo sirova i vulgarna komedija koja na svoj suptilni način izruguje društvo opsjednuto fitnesom i zdravim životom. Ovo zasigurno nije potresan film s dubokom i snažnom životnom porukom, ali, ako ste željni smijeha, bolju zabavu od ove urnebesne komedija teško da ćete naći. Kao šećer na kraju, spomenimo da se u cameo ulogama pojavljuju Chuck Norris, David Hasselhof, William Shatner i Lance Armstrong.


Komentari (0)

Foto