Izigravajući boga (1997)

PLAYING GOD (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Moćni kriminalac odluči zaposliti cijenjenog doktora koji je izgubio kiruršku licencu

 
Režija: Andy Wilson
Scenarij: Mark Haskell Smith
Uloge: David Duchovny, Timothy Hutton, Angelina Jolie, Michael Massee, Peter Stormare

Filmografija

Triler "Izigravajući boga" i sadržajno i vizualno (pomacima kamere, rasvjetom, neoštrom slikom u određenim kadrovima) zorno predočuje podzemni život velegrada, mafijaške sukobe, kriminalne krugove, ubojstva, okrutnosti i bezobzirnosti, a uvjerljivosti pridonosi troje izvrsnih glavnih glumaca, Duchovny, Hutton i mlada Angelina Jolie. Film je režirao Andy Wilson (1958), britanski televizijski redatelj koji je režirao više filmova po romanima Agathe Christie, seriju Hotel Babylon, Diamonds (za koju je bio nominiran za nagradu Gemini).

Dr. Sands (D. Duchovny) odbrojava dane otkako je izgubio licencu da se bavi liječničkim poslom. Mlad i uspješan kirurg, sve je više postajao ovisan o amfetaminima i drugim opijatima, a nakon operacije koju je obavljao omamljen i u kojoj je izgubio pacijenta, izgubio je dozvolu za rad. Od tog trenutka počinje njegov potpuni pad. Jedne večeri, kad u baru u obračunu bandi strada jedan čovjek, Sands brzom intervencijom spasi ranjenog. Za "nagradu" je otet i doveden u vilu izvjesnog Raymonda Blossoma (T. Hutton), očito visokopozicioniranoga kriminalca. Raymond mu za uslugu isplati deset tisuća dolara i vrlo brzo prisiljava na još jedan liječnički zadatak: mora spasiti ranjenog ruskog mafijaša. On ne zna da Rusa mora oživjeti samo kako bi otkrio gdje je "roba" i da će, čim uspije progovoriti, biti ubijen. Iako je svjestan među kakvim se ljudima nalazi, Sands ne može odoljeti mogućnosti da makar ilegalno ponovno bude kirurg, a u Raymondovu društvu drži ga i privlačna Raymondova djevojka Claire (A. Jolie). Bira ono što, kako sam kaže, mnogi odaberu: radije zvijezda u paklu, nego rob u raju...
Slavni David Duchovny, nezaboravni Fox Mulder iz kultne serije "Dosjei X", ulogom je doktora mučenog događajima iz prošlosti pokazao kako je sposoban portretirati različite likove. Pouzdani Timothy Hutton i prelijepa Angelina Jolie sjajni su mu partneri pa upravo glumačka izražajnost čini jednu od glavnih silnica "Izigravajući Boga".

Komentari (0)

Foto