Signal (2014)

The Signal (Originalni naziv)

triler sf

Troje mladih uvučeno je u neobične planove tajanstvenog hakera

 
Režija: William Eubank
Scenarij: Carlyle Eubank
Uloge: Brenton Thwaites, Olivia Cooke, Beau Knapp, Laurence Fishburne

Filmografija

Napeti triler o dvojici prijatelja, studenata MIT-a, koji privuku pažnju genijalnog hakera znanog samo kao Nomad. Ovaj dvojac odluči testirati svoje vještine u hakerskoj borbi protiv Nomada ali stvari uskoro izmaknu kontroli.

Nic, Haley i Jonah troje su studenta koji promišljaju o budućnosti. Haley se seli na godinu dana, a njezin dečko Nic i njegov prijatelj Jonah pomažu joj u selidbi. No njihovo putovanje preko američkog Jugozapada ide obilaznim putem: hakira ih računalni genij koji je prethodno hakirao sustav sveučilišta MIT i razotkrio rupe u sigurnosnom sustavu.
Nic i Jonah pobudili su interes ovog tajanstveng hakera i obratno. Tragova je sve više, izmjenjeuju se on-line provokacije, a trio se nađe na izoliranom području. Kad padne noć, uspostavlja se kontakt i nastaje zamračenje. Kad se Nic osvijesti, nađe se usred noćne more. Prijatelji su mu nestali, ali on je odlučan u namjeri da ih nađe- u kojem god održivom obliku.
Jedini mu je trag čovjek koji ga sada pomno ispituje, Dr. Wallace Damon (Laurence Fishburne). Damon je zabrinut za Nicovu sigurnost i pokušava procijeniti njegovu smisao za realnost. I dok se njih dvojica nadmudruju, Nic pokušava pobjeći

Komentari (1)

Foto