Velika pustolovina Stuarta malog (1999)

STUART LITTLE (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Obitelj Little dobiva novog člana, miša Stuarta

 
Režija: Rob Minkoff
Scenarij: M. Night Shyamalan, E.B. White
Uloge: Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnick, Steve Zahn

Filmografija

Ovu avanturističku komediju režirao je Rob Minkoff, jedan od redatelja "Kralja lavova". Film se temelji na knjizi omiljenog američkog autora E. B. Whitea.

Mali momak s velikim srcem, Stuart, novi je član obitelji Little. Kao nedavno usvojen, dobio je brata u liku dječaka Georgea (Jonathan Lipnicki), a roditelje u ljubaznom Fredricku (Hugh Laurie) i brižnoj Eleanor Little (Geena Davis).
I sve bi bilo u najboljem redu da nije jedne male sitnice, Stuart je, naime - miš! Sićušno, pričljivo stvorenje brzo pronalazi put do srca Littleovih, ali i do očnjaka obiteljske mačke, Snowballa. Iako pod budnim okom Littleovih, Stuart shvaća kako ga samo čudo može spasiti od mržnje nekadašnjeg miljenika obitelji...
Svojom ozbiljnošću i jednostavnošću, duboko u svijetu basni, daleko od bombastičnosti filmova poput "Priče o igračkama", "Stuart Mali" zabavit će djecu, ali i odrasle. Priča o obitelji koja usvaja simpatičnog miša temeljena je na popularnoj knjizi E.B. White. Režije se prihvatio Rob Minkoff ("Kralj lavova"), a scenarij supotpisuje M. Night Shyamalan ("Šesto čulo", "Zaselak").

Komentari (0)

Foto