Vatrene ulice (1984)

STREETS OF FIRE (Originalni naziv)

akcija mjuzikl avantura

Troje odvažnih kreće u potragu za otetom pjevačicom rock-benda

 
Režija: Walter Hill
Scenarij: Walter Hill, Larry Gross
Uloge: Michael Paré, Diane Lane, Rick Moranis, Amy Madigan, Willem Dafoe

Filmografija

Film je na Kinema Junpo Awards dobio nagradu publike kao najbolji strani film, a A. Madigan kao najbolja glumica dobila je Caixa de Catalunya na Catalonian International Film Festivalu u Španjolskoj. Riječ je o kultnome filmu kultnoga redatelja Waltera Hilla (Ratnici podzemlja).

Ellen Aim (D. Lane) je pjevačica u rock-bendu koju tijekom koncerta otme banda na motociklima, koje vodi Raven Shaddock (W. Dafoe). Kad to spazi Reva Cody (D. Van Valkenburgh), koja je bila u publici, pozove svog brata Toma (M. Paré) da se vrati u grad i krene u potragu za Ellen. Poznat policiji kao maloljetni delinkvent Tom svojim povratkom odmah privlači pozornost. Uskoro mu se u potrazi pridruži bivša vojnikinja McCoy (A. Madigan) te Ellenin menadžer Billy Fish (R. Moranis) te trojac kreće u daleki i mračni dio grada u kojem samuje zatočena Ellen…

U ovome filmu režiser Walter Hill najavljuje kako je riječ o "rock & roll bajci iz nekog drugog vremena i drugog prostora". I uistinu, to filmsko alternativno vrijeme i mjesto vrlo je uvjerljivo, uglavnom zahvaljujući izvrsnoj scenografiji i fotografiji.


Komentari (1)

Foto