Ucviljena (2003)

BEREFT (Originalni naziv)

drama

Priča o emocionalno slomljenoj mladoj ženi nakon iznenadne smrti svojeg muža

 
Režija: Timothy Daly, J. Clark Mathis
Scenarij: Peter Ferland
Uloge: Vinessa Shaw, Patrick Burleigh, Sam Daly, Timothy Daly, Piper Goodeve, ...

Filmografija

"Bereft" je ambiciozna američka drama o mladoj ženi emocionalno slomljenoj nakon iznenadne smrti svojega muža, koju je u nezavisnoj produkciji snmio nesvakidašnji autorski sastav. Scenarij je potpisao debitant Peter Ferland...

Poslije muževe pogibije u prometnoj nesreći Molly (V. Shaw) ne uspijeva ponovno uspostaviti potpuni dodir sa stvarnošću. Užasnuta onime što se dogodilo čovjeku kojega je iskreno voljela, odbija sjesti u automobil i uporno pješači na posao i s posla. Za jedne od takvih prisilnih šetnji, lijepa i još uvijek mlada udovica susreće blago hendikepiranoga Denisa (T. Blake Nelson), čija ju neiskvarenost i iskrenost privlače. No tu je i mladićev vulgarni i nasilni ujak (T. Dale) koji ju ponovno vraća u okrutnu zbilju... "

Ovdje debitiraju i dvojica redatelja, Timothy Daly i J. Clark Mathis, ali su debitanti s prethodnim bogatim filmskim karijerama. Mathis je montažer i snimatelj više od 18 poglavito televizijskih filmova i serijala (The Fugitive, Night Stalker), dok je Daly poznat kao producent i glumac (Sopranosi, Sutkinja Amy) također u mnogobrojnim projektima. Mathis i Daly uspjeli su napraviti film koji privlači dobrom produkcijom (Daly) i vizualnom dotjeranošću (kamera i montaža: Mathis) te uvjerljivom glumom, lijepa Vinessa Shaw (40 Days, 40 Nigths; Corky Romano) je vrlo dobra u glavnoj ulozi, a nije loš ni T. Daly u epizodnoj ulozi.


Komentari (0)

Foto