Slučajno ubojstvo (1999)

A SLIGHT CASE OF MURDER (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Slučajno ubojstvo ljubavnice i ucjena, filmskog kritičara natjeraju na prikrivanje tragova

 
Režija: Steven Schachter
Scenarij: Donald E. Westlake, William H. Macy
Uloge: William H. Macy, Adam Arkin, Felicity Huffman, James Cromwell, Julia Campbell

Filmografija

Ubojstvo, zavođenje, izdaja – klasični elementi trilera nikada ne izlaze iz mode, što potvrđuje napeta kriminalistička komedija "Slučajno ubojstvo".Temeljen na uspješnom romanu cijenjenog autora kriminalističkih romana Donalda E. Westlakea, "Slučajno ubojstvo" je film koji s pravom nosi obje sastavnice svoje žanrovske odrednice, kriminalističke komedije.

Kada djevojka filmskoga kritičara Terryja Thorpea (William H. Macy), ujedno i supruga drugog muškarca, umre za vrijeme njihove ljubavničke svađe, on se uspaniči i pokuša uništiti tragove smrti. Ali vješti privatni detektiv John Edgerson (James Cromwell), specijaliziran za praćenje preljubnika, svjedoči cijelom događaju i počinje ucjenjivati Thorpea.

Iskusni kritičar i ljubitelj trilera, Thorpe sada iz prve ruke isprobava svoje autorske sposobnosti, smišljajući zaplet i kako se iz njega izvući. Na tragu su mu njegova druga djevojka Kit Wannamaker (Felicity Huffman) i čudnovati policajac Fred Stapelli (Adam Arkin), koji oboje sumnjaju na ubojstvo.

Klasičan zaplet pun prikrivanja tragova, ucjene i detektivske istrage odvija se po svim pravilima tvrdo kuhanih krimića, ali i uz obilje komičnih elemenata, odličnih gegova i duhovitih glumačkih ostvarenja, što je sve skupa redatelj Steven Schachter uobličio u zabavnu cjelinu. Glumačku postavu ovoga odličnog televizijskog filma predvodi William H. Macy, kojem u nizu zapaženih rola pariraju i Adam Arkin, James Cromwell ili Felicity Huffman.


Komentari (0)

Foto