Dobri Will Hunting (1997)

GOOD WILL HUNTING (Originalni naziv)

drama

Priča o izrazito inteligentnom buntovnom mladiću kojem psiholog nastoji promijniti život

 
Režija: Gus Van Sant
Scenarij: Matt Damon, Ben Affleck
Uloge: Robin Williams, Matt Damon, Minnie Driver, Ben Affleck, Stellan Skarsgard

Filmografija

Will Hunting (Matt Damon) je butnovni mladić koji ima izrazito visok kvocijent inteligencije te umjesto da studira na prestižnom fakultetu on tamo radi kao domar. Kad profesor matematike (Stellan Skarsgard) postavi svojim studentima matematički zadatak Will ga anonimno riješi no njegov talent ubrzo otkriva profesor koji mu ponudi ultimatum - ukoliko želi izbjeći zatvor morati će ići njemu na satove matematike te psihologu gdje bi trebao smiriti svoj buntovni temperament...

Matt Damon i Ben Affleck su zajedno napisali scenarij i glumili u ovoj drami o buntovnom dvadesetogodišnjem čistaču Will Hunting (Matt Damon), koji ima izrazito visok kvocijent inteligencije. Ali, umesto da iskoristi svoj dar, Will slobodno vrijeme koristi za druženje sa prijateljima, među kojima je najbliži sa Chuckiem (Ben Affleck) i svojom devojkom Skylar (Minnie Driver).
Kada profesor matematike (Stellan Skarsgard) postavi svojim studentima matematički zadatak na ploči koja se nalazi u hodniku, Will anonimno rješi zadatak, što profesora potakne da pronađe čovjeka genijalnog uma koji je uspio da rješiti zadatak. Dok su Willovi problemi sa policijom došli do vrhunca, profesor mu nudi mogućnost da ga spasi iz zatvora, ali uz dva uvjeta - mora odlaziti na terapije kod psihologa i ići na satove matematike. Iako u početku prihvati profesorove uvjete, Will odbija suradnju sa psihologom.Profesor je na kraju prisiljen pozvati u pomoć svog bivšeg školskog kolegu, psihologa Seana McGuirea (Robin Williams), koji predaje na državnom koledžu. Obojica su jednako tvrdoglavi, ali će Sean ipak uspjeti navesti Willa da se suoči sa svojom prošlošću, ali i sa budućnošću.

Komentari (4)

Foto