Moje plavo nebo (1990)

MY BLUE HEAVEN (Originalni naziv)

komedija

U programu zaštite svjedoka FBI agent ima zadatak sačuvati doušnika živog i zdravog

 
Režija: Herbert Ross
Scenarij: Nora Ephron
Uloge: Steve Martin, Rick Moranis, Joan Cusack, Melanie Mayron, Bill Irwin, ...

Filmografija

Nakon velikog uspjeha melodrame "Čelične magnolije", ugledni redatelj i producent Herbert Ross (Sviraj to ponovo, Sam, Prekretnica, Djevojka za zbogom, Footloose) prihvatio se predloška glasovite scenaristice Nore Ephron (Silkwood, Kad je Harry sreo Sally, Romansa u Seattleu) i nastala je iznimno duhovita komedija "Moje plavo nebo". Izvrstan scenarij koji u okvir komedije vješto ubacuje kriminalističke i ljubavne elemente, sigurna redateljska izvedba i sjajni glumački nastupi S. Martina, R. Moranisa i J. Cusack razgalit će svakog gledatelja.

FBI agent Barney Coopersmith (Rick Moranis) određen je za čuvanje sigurnosti Vincenta Antonellija (Steve Martin), bivšeg uglednog mafijaša, a danas policijskog doušnika o čijem svjedočenju ovise mnogi važni slučajevi. Program zaštite svjedoka temelji se na pritajivanju, ali to je nešto što Antonelliju pada jako teško pa se prije odlučuje na neprestano izlaženje i tulumarenje po noćnim klubovima. Coopersmith ima pune ruke posla, kako s onesposobljavanjem plaćenih ubojica, tako i s rješavanjem problema na koje Antonelli nailazi zbog svoga neobuzdanog stila života.

Snimljena 1990. godine, komedija "Moje plavo nebo", redatelja Herberta Rossa označava jedan od krajeva klasičnog žanra komedije kakav je vladao kino dvoranama osamdesetih godina, a to čini na najbolji mogući način – zanimljivim zapletom koji ostavlja mnogo slobodnog mjesta za cijeli niz urnebesnih gegova, komičarskim ritmom koji ne pada tijekom cijelog filma te sjajnim glumačkim rolama dvojice glavnih junaka, Stevea Martina i Ricka Moranisa. Uz njih, u ulozi nervozne tužiteljice, čiji se slučaj može srušiti doslovno svakog trenutka, gledamo uvijek pouzdanu Joan Cusack.


Komentari (0)

Foto