Krugovi života (2005)

ROLL BOUNCE (Originalni naziv)

komedija glazba romantika

Mladi roleri koji ostanu bez roll disca dobiju priliku pobijediti na rolerskom natjecanju

 
Režija: Malcolm D. Lee
Scenarij: Norman Vance Jr.
Uloge: Bow Wow, Chi McBride, Meagan Good, Jurnee Smollett, Wesley Jonathan, ...

Filmografija

"Krugovi života" još jedan je takav njihov projekt, primarno namijenjen mlađoj publici, ali i nostalgičarima za koturaljkaškim bumom koji je sedamdesetih zahvatio Ameriku i sav zapadni svijet. Riječ je ostvarenju koji vješto miješa humor i dramu, obiteljsku problematiku i romansu, neku inačicu mjuzikla i melodramu, a jedan od glavnih ciljeva mu je pokazati da Afroamerikanci žive "kao sav normalan svijet".

Tinejdžer Xavier zvan X sedamdesetih godina zaljubljenik je u koturaljkanje. Sa svojim prijateljima redovno se zabavlja na kvartovskoj koturaljkaškoj stazi, no kad to zatvore, mladići se upute u glamurozni Sweetwater Roller Rink, kojim dominira Sweetness, okružen seksi djevojkama i vjernim pratiteljima. Otkad mu je umrla majka, X živi sam s nezaposlenim ocem i mlađom sestrom, a novi susjedi postali su im atraktivna Vivian i njezina kći Tori, koja se sprijatelji s Xavierom i njegovim društvom. X u Sweetwateru susretne svoju nekadašnju simpatiju Naomi, koja je u međuvremenu izrasla u ljepoticu...

Producenti Robert Teitel i George Tillman Jr. realizirali su niz filmova s afroameričkim likovima u središtu (najpoznatiji je Men of Honor s Cubom Goodingom u ulozi prvog crnačkog ronioca), koji zaobilaze prikazivati američke crnace kao kriminalace i narkomane, odnosno općenito Afroamerikanaca kao populaciju osuđenu na beznađe života u getu.

Tematsko-motivski razvedena priča, tečna režija i izvrsni glumci glavni su aduti ovog istodobno zabavnog i dirljivog filma.


Komentari (0)

Foto