Prljavi pokvareni varalice (1988)

DIRTY ROTTEN SCOUNDRELS (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Komedija iz zlatnih godina žanra o dvojici prevaranata koji žive na račun naivnih žena

Režija: Frank Oz
Scenarij: Dale Launer, Stanley Shapiro
Uloge: Steve Martin, Michael Caine, Glenne Headly, Anton Rodgers, Barbara Harris

Filmografija

Danas već klasičan izdanak žanra iz njegovih zlatnih dana, "Prljavi pokvareni prevaranti" slavnog redatelja Franka Oza je komedija koja bi se izvanzemaljcima, koji ne poznaju humor, trebala prikazivati kao ogledni primjer njegova krajnjeg dosega. Niz nepredvidljivih gegova, tempo koji radnju neprestano tjera naprijed te sjajne glumačke role dvaju filmskih velikana, Stevea Martina i Michaela Cainea, recept je tek naizgled jednostavan, ali su se u njegovoj realizaciji mnogi okliznuli. Oz i scenaristi Dale Launer i Stanley Shapiro nisu, snimivši film koji će vas doista nasmijati do suza.

Opširnije

Dobri dečki na cilj stižu posljednji, a dotad, upoznajte pobjednike!

Freddy Benson (Steve Martin) je iskusni varalica, koji živi iskorištavajući suosjećanje žena koje zavodi i obmanjuje pričama o svojoj neistinitoj tužnoj sudbini.Jednoga dana upozna Lawrencea Jamiesona (Michael Caine), koji istu vrstu prevare izvodi na neusporedivo višoj razini, među bogatim udovicama i lakomislenim nasljednicama.

Freddy prisili Lawrencea da ga poduči nužnim nijansama za unaprjeđivanje posla, ali kasnije ne pokaže namjeru poštovanja dogovora po kojem će odmah nakon lekcija morati napustiti grad. Kako bi došli do pravednog rješenja, Freddy i Lawrence se dogovore da će pravo ostanka ostvariti onaj koji prvi izvuče 50 tisuća dolara od jedne mlade žene...

 

Video

Foto

Komentari (7)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >